Σήμερα Σάββατο 6 Μαϊου εκκίνησε η νέα φάση του σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται με τα μέλη του μητρώου στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον πολυχώρο Αθηναΐς στο Γκάζι.

Αρχικά μίλησε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού, η οποία έκανε και αποκλειστική δήλωση στο MarketNews.gr, λέγοντας ότι το Μητρώο είναι μία δυναμική διαδικασία, ότι έχουμε λάβει 2.200 βιογραφικά, 920 συνεντεύξεις με 32 αξιολογητές. Στο MN είπε: «Η σημερινή προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση γνωριμίας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τα στελέχη του Μητρώου είναι πραγματικά πρωτοφανής και αποδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματός του να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία. Η διαδικασία είναι δυναμική και συνεχίζεται. Καλούμε όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες να γίνουν μέρος της ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας.».

Μετά ανέβηκε στην εξέδρα ο Χρήστος Ταραντίλης, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπογράμμισε ότι «κάτι αλλάζει». Μετά προχώρησε αναφέροντας εικόνες, όπως τις χαρακτήρισε, από την πραγματική ζωή. Είπε εμφατικά «Βλέπουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία απογοητευμένο όπως και τους νέους ανθρώπους που πάνε στο εξωτερικό και μας κοιτούν και μας λένε “δεν αξίζω να βρω μια δουλειά;”. Έρχεται και μας λέει ο ηλικιωμένος άνθρωπος που φοβάται μην τον ληστέψουν στο Κέντρο της Αθήνας. Όπως και ο γονιός που περιμένει το παιδί του στο σπίτι. Όλα αυτά από τον Ιούλη του ’15. Φτάνει πια.». Συνέχισε λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε τη συμβολή καταρτισμένων επαγγελματικά ανθρώπων (…) και με τα κομματικά στελέχη για να γίνουν μια ομάδα-γροθιά.». Και συνέχισε απευθυνόμενος στα νέα στελέχη του κόμματος τονίζοντάς τους ότι όσοι είναι εδώ στο μητρώο στελεχών, δεν ήθελαν να μπουν στη ΝΔ επειδή έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» εννοώντας ότι τώρα μπαίνει κάποιος στο κόμμα αξιολογικά και όχι με δημόσιες σχέσεις.

Τρίτος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι «αυτό που καταφέραμε στη Νέα Δημοκρατία φάνταζε αδιανόητο (…)  να δώσουμε την ευκαιρία σε πολλούς άξιους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα κοινά.». Και προσέθεσε: «Όταν έκανα την προεκλογική εκστρατεία για πρόεδρος της ΝΔ είχα χρησιμοποιήσει ως σύνθημα το “ΝΔ από την αρχή” και είναι ακριβώς αυτό που πετύχαμε και θα πετύχαινε από την αρχή. Ένα κόμμα από την αρχή.». Επανέλαβε ότι και ο Χρήστος Ταραντίλης , ότι πριν έπρεπε να έχεις σχέση με κομματικό στέλεχος ενώ εκείνοι το έκαναν «ανοιχτή κυψέλη νέων άξιων ανθρώπων».

Για το Μητρώο επεσήμανε πως πρόκειται για ένα υπερπολύτιμο εργαλείο, μια μεγάλη βάση δεδομένων με ανθρώπους που θέλουν να συμμετέχουν. Ενισχύοντας το αδιάβλητο της διαδικασίας υπογράμμισε ότι η διαδικασία είναι πραγματική αξιοκρατική και ότι έτσι θα μπορέσουμε να πείσουμε μία καχύποπτη ή μία υποψιασμένη κοινωνία. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι το γραμματέα Στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ τον έπεισε να συμμετάσχει λέγοντας του «αν δεν το κάνεις εσύ, αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει;».

Το μήνυμά του ήταν «να ενώσουμε και να αθροίσουμε τις δυνάμεις για μία συλλογική προσπάθεια. Να γκρεμίσουμε την πεποίθηση ότι η πολιτική είναι για λίγους. Πολιτική είστε όλοι εσείς που είπατε ότι θα σηκωθώ από την άνεση του καναπέ μου και την εύκολη κριτική για να αφιερώσω ένα κομμάτι του χρόνου μου και του εαυτού μου.». Ωστόσο, έκανε αναφορά και για βλέψεις κάποιον όσων συμμετέχουν στο Μητρώο, όπως η εκλογή τους ως βουλευτές ή η ανάληψη κομματικών θέσεων.

Επανήλθε στη σημερινή εκδήλωση σχολιάζοντας ως κάτι πρωτόγνωρο αυτό που συνέβη με το Μητρώο. «Αυτή η προσπάθεια που κάνουμε είναι για να αλλάξουμε την Ελλάδα, χρειαζόμαστε ό,τι καλύτερο για να αλλάξει η χώρα», συνέχισε. Τόνισε ότι «δε δέχομαι να κάνω καμία απολύτως έκπτωση, αξιολόγηση παντού, αξιοκρατία παντού. Αυτό χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ.».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Νέα Δημοκρατία είναι οι άνθρωποί της και ότι αυτή η διαδικασία που στην αρχή αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από κάποιους είναι οι ίδιοι που έφυγαν βέβαιοι ότι κάτι αλλάζει στη ΝΔ. 

Facebook Comments