Επί δεκαετίες τώρα που παρακολουθώ την πολιτική ζωή του τόπου συστηματικά, σπάνια έχω συναντήσει πολιτικά που να μην λέει ψέματα. Όμως για πρώτη φορά στα 30 και πλέον χρόνια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, έχω συναντήσει πολιτικούς, όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που μας κυβερνούν σήμερα, που να λένε μόνο ψέματα. Και που το μυαλό τους βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο πώς θα κοροϊδέψουν την κοινή γνώμη, πώς την αποπροσανατολίσουν για να παραμείνουν πάση θυσία στην εξουσία. Αυτό όμως, που κάνουν με την παρατεινόμενη επί πολλούς μήνες β’ αξιολόγηση και με την προκαταρκτική τεχνική συμφωνία, που επήλθε στις 2 Μάιου, δεν έχει προηγούμενο. Είναι πράγματι εξοργιστικό!

Αίφνης, την περασμένη Δευτέρα πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της συμφωνίας, που θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή όλων μας, όχι από την ελληνική κυβέρνηση, όπως θα ήταν αναμενόμενο σε μια σύγχρονη πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα, αλλά από το δημοσίευμα μιας γερμανικής εφημερίδας, της Handelsblatt, που το είχε πάρει από την γερμανική Βουλή. Είναι δημοκρατικά απαράδεκτο. Η συμφωνία κατατέθηκε στα κοινοβούλια των χωρών- μελών της Ευρωζώνης, που είναι και δανειστές μας, αλλά δεν κατατέθηκε στην ελληνική Βουλή. Προφανώς διότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κι οι σύντροφοι τους, ήθελαν να συνεχίζουν να μας «παραμυθιάζουν» με το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, που είναι πολύ επαχθέστερη από ότι μας έλεγαν μέχρι τώρα.

Δεν είναι μόνον οι περικοπές στις συντάξεις, που θα φτάσουν το 1% του ΑΕΠ από 1-1-2019. Δεν είναι μόνον η περικοπή του αφορολογήτου, που θα πέσει στις 5681 ευρώ από 1-1-2020, ενδεχομένως κι ένα χρόνο νωρίτερα, αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Είναι και μια σειρά ακόμα μέτρων, που είναι ιδιαίτερα επώδυνα για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, ιδίως των ένστολων, που δεν τα γνωρίζαμε διότι ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος αλλά κι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, που υποτίθεται ότι…»αγωνιζόταν» για τα συμφέροντα των στρατιωτικών, το απέκρυπταν συστηματικά.

Η σημαντικότερη όμως αποκάλυψη από το φοβερό κείμενο, που αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα δεν είναι ούτε η μείωση των ειδικών μισθολογίων αλλά ούτε καν η οριστική εξάλειψη του ΕΚΑΣ. Είναι η νέα τρομακτική επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων. Μιλάμε για Αρμαγεδδώνα, που πλήττει ήδη όσους τολμούν να παρουσιάσουν εισοδήματα άνω των 20000 ευρώ ετησίως και δεν φοροδιαφεύγουν. Τα πράγματα όμως γίνονται επιβαρυντικά τώρα και για τα χαμηλότερα εισοδήματα. Καθώς ο υπολογισμός της εισφοράς δεν θα γίνεται πλέον επί των καθαρών εισοδημάτων του ελεύθερου επαγγελματία, όπως είναι και το λογικό και το δίκαιο, αλλά επί των μικτών εισοδημάτων. Θα επιβάλλεται δηλαδή εισφορά κι επί του φόρου κι επί του ΦΠΑ. Μιλάμε για διεστραμμένες, φορομπηχτικές νοοτροπίες, που οδηγούν στον πλήρη αφανισμό όλων εκείνων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Μιλάμε για ξεκάθαρη, έστω και νομότυπη αλλά άκρως άδικη κι αντιδημοκρατική, ληστεία εις βάρος τουλάχιστον 1,4 εκατ. επαγγελματιών, που αγωνιούν να τα βγάλουν πέρα καθημερινά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που γίνονται ακόμα χειρότερες εξαιτίας της φορολογικής εξαθλίωσης που τους επιβάλλει το κράτος- ληστής!

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο. Επί δύο και πλέον χρόνια, που η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου βρίσκεται στην εξουσία, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να φέρνει τον έναν φόρο μετά τον άλλον. Άμεσοι, έμμεσοι, φόροι, εισφορές, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις τιμολογίων. Ο Έλληνας πολίτης βρίσκεται κάτω από πρωτοφανή πίεση. Κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει. Όποτε ανοίγει έναν λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ η ακόμα χειρότερα της ΔΕΗ, νιώθει πώς θα τους έρθει εγκεφαλικό. Όποιος αδυνατεί να πληρώσει τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις κάθε μορφής βρίσκεται από την συνεχή απειλή ενός ανάλγητου κράτους, που κατάσχει τους λογαριασμούς του και δεσμεύει ακίνητα και περιουσίες. Πρόκειται για έμμεσο εξανδραποδισμό των Ελλήνων, ιδίως όσων αγωνίζονται καθημερινά με νύχια και με δόντια στον ιδιωτικό τομέα.

Κι είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που αυξάνει συνεχώς τους φόρους, ότι με τον τρόπο αυτό θα έρθει η…Ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ποτέ και πουθενά στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει συμβεί να αναπτύσσεται μια οικονομία με υπερβολικούς, ληστρικούς φόρους. Αντιθέτως, οι φοροεπιδρομές φέρνουν δυστυχώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Καταδικάζουν τις κοινωνίες στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Facebook Comments