Αναλυτές της Scotiabank αναφέρουν ότι τα στοιχεία από το IMM δείχνουν ότι οι θέσεις long στο EUR βρίσκονται σε πολυετή υψηλά πάνω από τα $9,0 δισ. Το πέρασμα σε καθαρές θέσεις long οφείλεται σε ένα συνδυασμό κλεισίματος των θέσεων short αλλά και νέων θέσεων long.

Σχετικά με το GBP, η Scotiabank σημειώνει ότι το short covering συνεχίζεται για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Ισχυρές short τοποθετήσεις υπάρχουν και για το CAD και η Scotiabank εκτιμά ότι αυτό θα καταστήσει την ισοτιμία ιδιαίτερα ευάλωτη.

BTMU: Το USDJPY θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται σε πλάγια τάση

Το εύρος 110,00-113,00 αναμένεται να διατηρηθεί για την ισοτιμία, σύμφωνα με αναλυτές της BTMU.

Τα στοιχεία για τις ροές κεφαλαίων τον Απρίλιο, στηρίζουν ένα ισχυρότερο JPY. αν και παρατηρήθηκε αύξηση των πωλήσεων JPY από Ιάπωνες, αυτές δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές ώστε να προκαλέσουν την ανοδική αντίδραση και τη διάσπαση του 113,00.

Barclays: Ώρα για αποκόμιση κερδών στο EURUSD

Ώρα για μια βραχυπρόθεσμη διόρθωση στο EURUSD κατά την Barclays καθώς οι επενδυτές αναμένεται να πάρουν τα κέρδη τους πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με τη Barclays, η ΕΚΤ αναμένεται να παραμείνει dovish και αν υπάρξει κάποια αλλαγή αυτή θα είναι ιδιαίτερα μικρή, καθώς τα περισσότερα μέλη της ΕΚΤ παραμένουν ανήσυχα για διάφορες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Barclays βλέπει την ισοτιμία στο 1,0900 στο τέλος του τριμήνου.

Facebook Comments