Κυριολεκτικά στο “παρά ένα” ο Dow έκλεισε με θετικό πρόσημο, παρά τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και την πτώση των άλλων δύο αμερικανικών δεικτών. Τα στοιχεία για τις ανεγέρσεις νέων κατοικιών συγκράτησαν τις πτωτικές τάσεις, ενώ η αβεβαιότητα σε Ευρώπη και Κύπρο παρέμεινε “αγκάθι” και τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των αυριανών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ο Dow κέρδισε 0,03% στις 14.456 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,27% στις 3.229 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,26% στις 1.548 μονάδες.

H νομισματική επιτροπή της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινά σήμερα τη διήμερη συνάντησή της με τους επενδυτές να αναζητούν κάποιο στοιχείο για τη διάρκεια του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Στο ταμπλό, η EBay ενισχύθηκε 2%, μετά τα μέτρα που έλαβε για τη μείωση του κόστους διαδικτυακών πωλήσεων, ώστε να ανταγωνιστεί την Amazon.com.

Αντίθετα, η Cardinal υποχώρησε 6,7%, καθώς το φαρμακευτικό συμβόλαιο με την Walgreen δεν αναμένεται να ανανεωθεί μετά τη λήξη του τον ερχόμενο Αύγουστο. Το Walgreen προσθέτει στα έσοδα της εταιρείας περί το 20% ετησίως.

Στα μάκρο της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 εκτινάχθηκαν οι νέες οικοδομικές άδειες τον Φεβρουάριο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για δυναμική ανάκαμψη στην αμερικανική αγορά στέγης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι οικοδομικές άδειες ενισχύθηκαν κατά 4,6% στις 946.000 τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας τον μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης από τον Ιούνιο 2018.

Πιο ήπια άνοδο, της τάξης του 0,8%, παρουσίασαν οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών σε ετήσια βάση και ανήλθαν στις 917.000, σε εποχικώς προσαρμοσμένη βάση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθούν στις 915.000.

Ειδικότερα για τις μονοκατοικίες, οι οποίες αντιστοιχούν στα 2/3 των συνολικών ανεγέρσεων, παρατηρήθηκε αύξηση 0,5%.

Facebook Comments