Συστάσεις προς τους ευρωπαίους ηγέτες να είναι «εξαιρετικά προσεκτικοί» όταν επιβάλλουν θεραπείες λιτότητας απηύθυνε ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση για την Κύπρο.

Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και προσεκτικοί όταν είναι να ζητήσουμε θυσίες από τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου διάσωσης, δήλωσε ο Τρισέ στην Wall Street Journal.

«Όμως λαμβανομένης υπόψη της εξαιρετικής ιδιαιτερότητας της Κύπρου (…), πιστεύω πως όποια κι αν είναι η λύση που θα επικρατήσει, μια μετάδοση θα ήταν αδικαιολόγητη», είπε ο Τρισέ, υπογραμμίζοντας πως η έκθεση των κυπριακών τραπεζών αντιπροσωπεύει σχεδόν επτά φορές το ΑΕΠ της χώρας.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ παρατήρησε πάντως πως, παρά τις δυσκολίες των Βρυξελλών να συναινέσουν με τη Λευκωσία, «η βούληση της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει (την Κύπρο) είναι προφανής». «Είμαι πεισμένος για την ικανότητά τους να βρουν μια κατάλληλη λύση», ανέφερε.

Facebook Comments