Ορισμένοι εξεπλάγησαν με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Μα γιατί; Τι κακό έκανε; Κανένα κακό δεν έκανε. Αντίθετα, αξιοποίησε όλες τις γνωριμίες που είχε στην Ευρώπη για τη βελτίωση της δεινής θέσης της χώρας μας. Κυρίως, δεν εκμεταλλεύτηκε τη θέση του πρωθυπουργού στο παραμικρό. Και όταν αποχώρησε από αυτήν δεν διεκδίκησε κανένα άλλο πολιτικό πόστο. Συνεπώς κανένας δεν κινδύνευε από αυτόν.

Γιατί λοιπόν οι εγκληματίες στόχευσαν τον Παπαδήμο; Η απορία είναι εύλογη, αλλά η απάντηση είναι απλή: εκτός από εγκληματίες, οι δολοφόνοι είναι και ηλίθιοι. Καλλιεργούν μέσα τους το μίσος πιστεύοντας διάφορους ανερμάτιστους που για προσωπικό συμφέρον δεν διστάζουν να ρίξουν λάσπη σε όποιος στέκεται μπροστά τους. Διάφορους ασυνείδητους που πατούν επί πτωμάτων για να ανέλθουν. Η δε φράση αυτή παρά λίγο να γίνει κυριολεξία στην περίπτωση. Και οι ηλίθιοι δολοφόνοι νομίζουν πως δρουν για το συμφέρον της χώρας. Όπως οι δολοφόνοι ή οι επίδοξοι δολοφόνοι του Καποδίστρια, του Γεωργίου Α΄, του Βενιζέλου, του Δηλιγιάννη…

Δείτε στη συνέχεια κάποια δείγματα μίσους και λάσπης που δημοσιεύτηκαν για τον Λουκά Παπαδήμο. Τα πριν την απόπειρα (25/5/2017)δημοσιεύματα έστρωσαν ιδεολογικά το δρόμο. Τα μετά τη απόπειρα δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν το επίπεδο πολιτισμού και αντίληψης τμήματος της κοινωνίας μας. Ας σημειωθεί ότι το εμφανιζόμενο με ανακοίνωση μίσους πολιτικό κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της 28ης Μαΐου, την προτίμηση του 2% των ψηφοφόρων. Το δε κόμμα της κας Κωνσταντοπούλου συγκεντρώνει το 1,5%. Ποσοστά που το κόμμα Δράση του Στέφανου Μάνου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει!

2011-11-19 ΑΥΓΗ: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πολιτική χούντα».

2011-11-25 TV Χωρίς Σύνορα: «Θα προλάβουν οι αστοί και η χούντα Παπαδήμου;»

2012-01-08 Πάνος καμένος (απάντηση σε χρήστη FB): «Μάλλον σε βουλευτή που στηρίζει τη χούντα Παπαδήμου πρέπει να ρωτήσετε».

2012-01-17 Χρυσή Αυγή: «Χούντα Παπαδήμου και συνεργατών»

2012-02-18 Αλέξης Τσίπρας: «Η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Η χώρα έχει πρωθυπουργεύων (sic) επίτροπο της ευρωπαϊκής τράπεζας».

2012-02-23 ΑΥΓΗ, editorial του Θανάση Καρτερού με τίτλο «Παπαδήμιος»: «Είναι ο Παπαδήμος Παπαδόπουλος; Όχι φυσικά. Αλλά οι αναλογίες είναι ανατριχιαστικές».

2017-05-27 Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρ. Πρόεδρος της Βουλής: «δοτός Μνημονιακός πρωθυπουργός που κατέλαβε το αξίωμα με πραξικόπημα και υπηρέτησε πιστά την Μνημονιακή τυραννία»

2017-05-28 Χρήστης του Facebook: «Διπλή γιορτή σήμερα για τις Τράπεζες: της αναλήψεως και της ανατινάξεως»

2017-05-28 Γιώργος Φιλιππάκης, Ειδικός Γραμματέας ΕΣΗΕΑ: «τόσο ο κ. Στουρνάρας, όσο και ο κ. Παπαδήμος, είναι υπάλληλοι των ξένων μονοπωλίων».

2017-05-29 Γιώργος Φιλιππάκης, Ειδικός Γραμματέας ΕΣΗΕΑ: «Στουρνάρας, Παπαδήμος ευθύνονται για 7.000 αυτοκτονίες»

2017-05-30 Πολιτικό κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Δεν φτάνει να διαχωρίζεται κανείς από πράξεις ατομικής βίας, πρέπει και να λυπάται για τον δοτό πρωθυπουργό και να αγαπά τον κεντρικό τραπεζίτη και πρώην υπουργό οικονομικών, μαζί με όλο τον εσμό των μνημονιακών κομμάτων».

Facebook Comments