Η Τοσκάνη είναι περιφέρεια της κεντρικής Ιταλίας. Η συνολική της έκταση είναι 23.000 τετρ. χιλ. και ο πληθυσμός 3.610.556 κάτοικοι. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη είναι η Φλωρεντία. Συγκεντρώνει θαυμάσια την ιστορία, την τέχνη, τη φύση, το καλό φαγητό και είναι μια πολιτιστική δύναμη ξεχωριστή για όλη την Ευρώπη.

Η Τοσκάνη θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γεμάτη από μέρη για να επισκεφτείτε και να ανακαλύψετε. Στην αρχαιότητα η Τοσκάνη ονομαζόταν Τουσκία ή Ετρουρία. Κατακτήθηκε αρχικά από τους Ρωμαίους και ακολούθησαν οι Οστρογότθοι, οι Βυζαντινοί, οι Λομβαρδοί. Ο πολιτισμός, η τέχνη και οι παραδόσεις τις συνδυάζονται με ένα τοπίο με λόφους, αμπελώνες και μαγευτικές πόλεις που κάνει την Τοσκάνη έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ιταλία. Όσοι την επισκέπτονται αισθάνονται την επιθυμία να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερα πράγματα σχετικά με αυτό το υπέροχο μέρος. Αν και είναι άλλωστε αδύνατο να καθοριστεί μια λίστα με όλα τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε στην Τοσκάνη, εμείς σας προτείνουμε πόλεις που αξίζει να δείτε.

Φλωρεντία

Περιτριγυρισμένη από όμορφους λόφους, τη διασχίζει ο ποταμός Άρνος, η Φλωρεντία συνδυάζει τις καλές τέχνες, τον πολιτισμό και την εξαιρετική γαστρονομία. Είναι γνωστή ως το «λίκνο της Αναγέννησης», και είναι μια από τις πιο θεαματικές και εκπληκτικές πόλεις της Ιταλίας.

Αξίζει να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη Ουφίτσι, καθώς τα έργα που εκτίθενται στο μουσείο καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης και είναι από τα παλαιότερα μουσεία και τα πιο διάσημα του δυτικού κόσμου. Ο τεράστιος θόλος του Καθεδρικού ναού δεσπόζει στο φλωρεντινό τοπίο από το δέκατο πέμπτο αιώνα από τον Filippo Brunelleschi και είναι ορατός από χιλιόμετρα. Αυτά είναι μόνο δύο παραδείγματα από τους ανεκτίμητους θησαυρούς που έχει και αξίζει να δείτε. Πράγματι, οι δρόμοι της πόλης και η γύρω περιοχή είναι γεμάτη από πάρκα, κήπους και μικρά ιταλικά bistro.

Σιένα

Η παλιά πόλη της Σιένα έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.  Το φρούριο της οικογένειας των Μεδίκων είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε και στη συνέχεια να περπατήσετε στην περίφημη πλατεία Piazza del Campo, όπου κάθε χρόνο το καλοκαίρι , πραγματοποιείται μία από τις πιο δημοφιλής ιπποδρομίες: το Παλιό Σιένα. Θα θαυμάσετε τα υπέροχα γοτθικά κτίρια, όπως το Duomo και το Public Palace και τις πολλές εκκλησίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη και αξίζει να τις επισκεφθείτε. Επιπλέον, η Σιένα είναι βυθισμένη στο πράσινο τοπίο, γεμάτη με μεσαιωνικά κάστρα, φρούρια και όμορφες κλασικές αγροικίες της Τοσκάνης. Θα φάτε υπέροχα ιταλικά πιάτα αλλά με τη συνοδεία υπέροχου κρασιού.

Chianti

Η οινοπαραγωγική περιοχή Chianti της Τοσκάνης είναι γεμάτη καταπράσινους λόφους, καλύπτεται από μεγάλους αμπελώνες και ελαιώνες και προσφέρει στα μάτια του ταξιδιώτη ένα πραγματικά μοναδικό τοπίο. Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι οινοπαραγωγοί οργανώνουν ξεναγήσεις στα κελάρια τους σε συνδυασμό με γευσιγνωσία. Το Chianti αποτελεί ένα ανεκτίμητο θησαυρό για όλους τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν το φαγητό της Τοσκάνης και το κρασί.

Σαν Τζιμινιάνο

Ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Σιένα, είναι το Σαν Τζιμινιάνο που πολλοί το αποκαλλούν “πόλη των όμορφων πύργων”. Η παλιά πόλη, έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και περιλαμβάνει τον καθεδρικό ναό, το παλάτι του Δημαρχείου, την Πινακοθήκη, το Torre Grossa και τα ερείπια του φρουρίου της Montestaffoli. Εκτός από το λευκό κρασί – το Vernaccia di San Gimignano – που είναι γνωστή για αυτό, θα σας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή καθώς η πόλη είναι διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση.

 

Facebook Comments