Καλύτερα άξιος μαραγκός παρά κακός πρωθυπουργός, όπως ο Τσίπρας
Μερικές φορές δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με αυτά, που πράττουν οι αριστεροί κυβερνώντες
Μερικές φορές δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με αυτά, που πράττουν οι αριστεροί κυβερνώντες
Μερικές φορές δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω με αυτά, που πράττουν οι αριστεροί κυβερνώντες. Είναι προφανές ότι η τάση τους είναι να επιβάλλουν αυταρχικές μεθόδους διακυβέρνησης. Αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο ανίκανοι, που δεν μπορούν ούτε αυτό να το υπηρετήσουν αποτελεσματικά. Γι αυτό και κρίνω πως είναι επικίνδυνοι.
Δείτε λοιπόν την ιστορία, που συνέβη προχτές με το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές που έδιναν εξετάσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στην Σοβιετική Ένωση επί Στάλιν. Λοιπόν, η Κεντρική Επιτροπή των Εξετάσεων (κι όχι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚ της ΕΣΣΔ) έφθασε στο σημείο να αλλοιώσει, να λογοκρίνει το κείμενο ενός από τους κορυφαίους λογοτέχνες της γενιάς του 30, του κορυφαίου Γιώργου Θεοτοκά για να μην θιγεί ο…Τσίπρας. Ούτε σε συνθήκες ολοκληρωτικής δικτατορίας σύντροφε υπουργέ Παιδείας Γαβρόγλου. Σαν δεν ντρέπεστε!
Τουλάχιστον έμμεσα αναγνώρισαν ότι ο Αλέξης είναι ο κακός πρωθυπουργός, που διορατικά προέβλεπε ο Γιώργος Θεοτοκάς από την εποχή του Μεσοπολέμου
Συγκεκριμένα, στο κείμενο των εξετάσεων (που προέρχεται από το βιβλίο του Γ. Θεοτοκά «Στοχασμοί και Θέσεις» και έχει τίτλο «Παραινέσεις ενός πατέρα του καιρού μας») έγραψαν: «Άκουσέ με· ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ’ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα», ενώ το πρωτότυπο είναι (το βρήκα σε φροντιστηριακά λυσάρια): «Άκουσέ με· ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σ αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό». Πόσο γελοίοι έχετε καταντήσει, βρε σύντροφοι!
Η λογική όμως αυτή εξελίσσεται πολύ επικίνδυνη για την χώρα, που ούτως η άλλως ζει πολύ δύσκολες εποχές. Αν ο κάθε εγκάθετος εκπαιδευτικός, ο κάθε μικροπρεπής γραφειοκράτης νομίζει ότι μπορεί να αφαιρεί η να προσθέτει λέξεις στο κείμενο ενός λογοτέχνη, και μάλιστα ενός από τους κορυφαίους, με τους οποίους μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, όπως ο αείμνηστος Θεοτοκάς, τότε το σύστημα πώς διαφέρει από μια δικτατορία; Τι διαφορά έχει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από μια χούντα και μάλιστα με ολοκληρωτική νοοτροπία;
Facebook Comments