Κλείσιμο με θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

Reporter

Κλείσιμο με θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Άνοδο κατέγραψαν για 9ο συνεχόμενο μήνα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του διευθυντή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, που έστειλαν το μήνυμα ότι θα παραμείνουν πιστοί στις σημερινές νομισματικές πολιτικές τους.

Έτσι, ο Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη +0,96% στις 289,94 μονάδες. Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων ήταν η Veolia Environnement SA, εταιρεία διαχείρισης υδάτων και απορριμμάτων, με τη μετοχή της να ανεβαίνει κατά +1,31% μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της πάνω από τις προβλέψεις.

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefonica SA με +2,04% μετά την ανακοίνωση τη σημαντική αύξηση των εσόδων της στο Δ΄ τρίμηνο. Τα έσοδα από τη λειτουργία της Telefonica στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, εξισορρόπησαν τις απώλειες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αντίθετα, κατακόρυφη πτώση -7,42% παρουσίασε η αξία της μετοχής της Hochtief AG. Η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία ανέφερε ότι τα έσοδα της ήταν πολύ μικρότερα, ακόμη και από αυτά που ανέμενε η ίδια.
Την ίδια στιγμή στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο +0,60% στις 15.921.25 μονάδες έχοντας παρουσιάσει συνολικές απώλειες -8,7% στο Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή ο FTSE 100 έκλεισε στο είναι στο +0,56% και στις 6.361 μονάδες, ο DAX κατέγραψε κέρδη +0,86% στις 7.742 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι βρέθηκε στο +0,85% και στις 3.723 μονάδες.
Το ευρωπαϊκό τέμπο ακολούθησε και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,15% % στις 8.230 μονάδες.

 Πηγή:www.reporter.gr