Αρνούνται τις μεταθέσεις υπάλληλοι της ΔΕΗ σε «κλειστές» μονάδες και χωρίς αντικείμενο
Διά της νομικής οδού αναμένεται να λυθεί το ζήτημα των υπαλλήλων που «εργάζονται» σε κλειστές μονάδες της ΔΕΗ
Διά της νομικής οδού αναμένεται να λυθεί το ζήτημα των υπαλλήλων που «εργάζονται» σε κλειστές μονάδες της ΔΕΗ
Διά της νομικής οδού αναμένεται να λυθεί το ζήτημα των υπαλλήλων που «εργάζονται» σε κλειστές μονάδες της ΔΕΗ και αρνούνται ακόμη και τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του θέματος να μετακινηθούν.
Η κόντρα που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Επιχείρησης πρόκειται να λυθεί την επόμενη Παρασκευή, όπου και θα εκδικαστεί από τριμελή επιτροπή η υπόθεση. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται ότι ακόμα και αν κατασταλεί αυτή η «ανταρσία», μια άλλη θα κάνει την εμφάνισή της. Και αυτό γιατί και στην περίπτωση του Αμύνταιου κάποιοι φαίνεται να αντιδρούν ή τουλάχιστον να μη δείχνουν ευχαριστημένοι από την απόφαση της διοίκησης να μετακινήσει εργαζόμενους μετά την κατολίσθηση.
Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανούηλ Παναγιωτάκη, στο ορυχείο εργάζονταν 600 εργαζόμενοι και η εντολή είναι να παραμείνουν οι απολύτως απαραίτητοι για τις εργασίες που απαιτούνται και οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν και θα εργασθούν στα άλλα ορυχεία. «Δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι οι οποίοι θα πηγαίνουν στο ορυχείο και δεν θα ξέρουν τι να κάνουν. Υπάρχουν πολλές εργασίες και στα άλλα ορυχεία και έτσι θα ενισχύσουν το εκεί δυναμικό μας», είχε πει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από μερίδα εργαζομένων.
Χωρίς αντικείμενο
Αυτή τη στιγμή, πάντως, για την Επιχείρηση προέχει η υπόθεση των 62 υπαλλήλων της ΔΕΗ, οι οποίοι, όπως είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, πληρώνονται χωρίς να έχουν αντικείμενο απασχόλησης, αφού οι μονάδες που «εργάζονται» είναι κλειστές! Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αποφάσισε τη μετάθεσή τους σε άλλα εργοστάσια που βρίσκονται σε λειτουργία, ούτως ώστε να δικαιολογούνται τόσο οι μισθοί όσο και τα επιδόματα που λάμβαναν.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές της Επιχείρησης που μίλησαν στον Ελεύθερο Τύπο, «η ΔΕΗ δεν μπορεί να αποφασίζει μέσα σε 7 ημέρες αν θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι και πού θα πάνε. Υπάρχουν άτομα υπέρβαρα, τα οποία είναι αδύνατο να αλλάξουν βάση σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι απάνθρωπο».
Η ΕΤΕ ΔΕΗ έχει ζητήσει το πάγωμα των μεταθέσεων, ενώ έκανε και ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης μετακίνησης των 62 εργαζόμενων των μονάδων ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, Κερατέας – Λαυρίου και Αλιβερίου σε σταθμούς εκτός Αττικής και Εύβοιας.
Πάντως, ο κ. Παναγιωτάκης επιμένει στην απόφασή του. «Για την υλοποίηση αυτής της απόφασης, σας είναι γνωστό ότι εφαρμόζονται με σχολαστικότητα κοινωνικά και υπηρεσιακά κριτήρια και διαδικασίες, οι οποίες -σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε σε περίπτωση επιχείρησης άλλου χαρακτήρα- έχουν ήδη διαρκέσει μεγάλο διάστημα και έχουν γίνει εξαντλητικές διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα», αναφέρει σε επιστολή του και συμπληρώνει: «Οι εργαζόμενοι που μετατίθενται, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, δεν ζουν μακριά από την κοινωνία και γνωρίζουν πολύ καλά τις καταστάσεις που επικρατούν».
Facebook Comments