H UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Μαρτίου 2015, αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για την ισοτιμία EUR/USD, προβλέποντας ότι το ζεύγος θα κινηθεί εντός του επόμενου τριμήνου ανάμεσα στο 1.00 και στο 1.05.

Σύμφωνα με την τράπεζα, η Fed παραμένει η ατμομηχανή της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και δεν θα μπει σε μια κούρσα υποτίμησης.

Επίσης, η τράπεζα πιστεύει ότι σε ένα χρόνο από τώρα η ισοτιμία θα βρίσκεται στο 1.10 από 1.15 που πίστευε σε προηγούμενες αναλύσεις και πιστεύει ότι ο κόσμος του χρόνου θα είναι διαφορετικός. Η ΕΚΤ και οι άλλες κεντρικές τράπεζες που μειώνουν τα επιτόκια θα συλλέξουν τα οφέλη αυτής της τρέχουσας χαλάρωσης.

Η ελβετική επενδυτική τράπεζα υποβαθμίζει τις προβλέψεις της και για την ισοτιμία GBP/USD στο 1.46 και στο 1.48 σε ένα εύρος 3 και 6 μηνών αντίστοιχα. Η εκλογική αβεβαιότητα και οι ανησυχίες γύρω από την πρόσφατη υποτίμηση του ευρώ θα διατηρήσουν τις πιέσεις στη λίρα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Πέρα από αυτό, η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος. Η τράπεζα πιστεύει ότι η στερλίνα θα κερδίσει ξανά τη λίγη από τη ζωντάνια της και ότι θα ανακάμψει στο 1.58 σε ορίζοντα 12 μηνών.

Facebook Comments