Η εικόνα της αγοράς είναι απογοητευτική, αφού οι επενδυτές δεν ξέρουν τι να… μαζέψουν. Τις αποτιμήσεις των τραπεζών που ολοένα και υποχωρούν; Την αβεβαιότητα στις αυξήσεις κεφαλαίου των Ελληνικών τραπεζών; Τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο και το ενδεχόμενο ενός κουρέματος των καταθέσεων; Το λουκέτο Κυπριακών τραπεζών; Τη Γερμανική άκαμπτη στάση; Την μετακίνηση των κεφαλαίων και τον διωγμό τους στις χώρες του Βορρά;

Όλα αυτά τα δεδομένα προκαλούν νέα νευρικότητα, με την αγορά να μην δίνει τάση και το πλαγιοκαθοδικό σενάριο να κερδίζει έδαφος, ενώ τα κέρδη από την αρχή του χρόνου έχουν εξατμιστεί.

Ο γενικός δείκτης κινείται στις 929 μονάδες, αλλά έδειξε ότι δεν το έχει σε τίποτα να διασπάσει πτωτικά και τις 920 μονάδες, επίπεδα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν πολύμηνη ισχυρή στήριξη… Με δυσκολία ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές στο Χ.Α., έπειτα από περίπου τρεις ώρες συνεδρίασης και με το γενικό δείκτη να μην έχει ούτε τάση, αλλά ούτε και κατεύθυνση.

Σε Εθνική και Πειραιώς βγαίνει αντίδραση και με κέρδη πάνω από 3%, στα 0,7090 ευρώ και η Πειραιώς στα επίπεδα των 0,19.
Από εκεί και πέρα, οι επενδυτές επιδιώκουν να τζογάρουν με τη σχετική ασφάλεια που παρέχουν μετοχές, όπως η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος, που βρέθηκαν αναίτια στο μάτι του κυκλώνα τις προηγούμενες μέρες. Κάποιες εντολές αγορών βγαίνουν στην ΕΧΑΕ, με τη μετοχή στο 4,51, στον ΟΤΕ, στα 5,27ευρώ, Jumbo, στα 6,46 ευρώ.

Πωλητές βγαίνουν και σήμερα στην MIG, που υποχωρεί πάνω από 4%, την Coca Cola πάνω από 3%, ενώ οριακές είναι οι απώλειες σε Folli Follie και ΜΕΤΚΑ

Facebook Comments