Είναι ανάγκη να παρουσιαστεί, το συντομότερο δυνατόν, από την κυπριακή πλευρά ένα σχέδιο Β, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε ομάδα 20 φοιτητών MBA του Columbia Business School, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο.

Στη συνάντηση με τους φοιτητές, στο υπουργείο Οικονομικών, η συζήτηση, που αφορούσε θέματα της τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας, επικεντρώθηκε στο ζήτημα της Κύπρου. Ενώ, ταυτόχρονα, ο υπουργός ενημέρωσε τους φοιτητές για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάγκη δημιουργίας ενός ανταγωνιστικού αγροτικού τομέα στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Το σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά. Έχουμε διανύσει τα 2/3 της διαδρομής, είμαστε κοντά στον στόχο. Σε έναν μαραθώνιο, όμως, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα δύσκολα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εάν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, είπε ότι όποιο και εάν είναι αυτό δεν θα επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ελλάδα προς το χειρότερο.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζοντας τις αποφάσεις της, ενώ επεσήμανε ότι ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο σε περίπτωση που χρειαστεί να απορροφηθούν τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Όσον αφορά την κριτική που εξαπέλυσε προς το πρόσωπό του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Στουρνάρα ότι συμπεριφέρθηκε χειρότερα και από τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνοντας στους Κυπρίους να υποκύψουν στον εκβιασμό, ο έλληνας υπουργός σχολίασε πως έχει απαντήσει λεπτομερώς σε όλα κατά τη χθεσινή του παρουσία στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Facebook Comments