Η Κύπρος συνεχίζει να ’ρίχνει’ τις ευρωαγορές

Bloomberg

Η Κύπρος συνεχίζει να

Σημαντικές απώλειες σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των εξελίξεων στην Κύπρο, με τους επενδυτές να εκφράζουν έντονο προβληματισμό ακόμα και σε περίπτωση που υπάρξει άμεσα λύση για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Ο FTSE υποχώρησε 0,73% στις 6.389 μονάδες, με τη μετοχή της Royal Dutch Shell να υποχωρεί σημαντικά στην αγορά του Λονδίνου.

Ο CAC σημείωσε απώλειες 1,42% στις 3.775 μονάδες, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία ο τίτλος της Total έγραψε σημαντική κάθοδο, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τη γαλλική αγορά.

Ο DAX  υποχώρησε κατά  0,86% στις 7.933 μονάδες, με τη μετοχή της SAP AG να γράφει απώλειες, ρίχνοντας τη Φρανκφούρτη ενώ και ο IBEX 35 σημείωσε απώλειες 0,87% στις 8.344 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε 0,50% στις 15.936 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 46,5 μονάδες υποχώρησε τον Μάρτιο ο σύνθετος δείκτης ΡΜΙ της ευρωζώνης, από 47,9 τον Φεβρουάριο, χαμηλότερα των εκτιμήσεων που προέβλεπαν αύξησή του στο 48,2. Σύμφωνα με το Markit, η ύφεση βαθαίνει στην ευρωζώνη, καθώς η αβεβαιότητα πλήττει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Στην Ισπανία το υπουργείο Οικονομικών άντλησε 4,513 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία ομολόγων, έναντι στόχου 3 δισ. με 4 δισ. ευρώ. Η ζήτηση διαμορφώθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα ξεπερνώντας τα 12 δισ. ευρώ, ενώ οι μέσες αποδόσεις κινήθηκαν πτωτικά.