Τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξλίξεις για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup σημειώνεται:

 Έτοιμο δηλώνει το Eurogroup, σε ανακοίνωσή του μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, «να συζητήσει με τη Λευκωσία μια νέα πρόταση, την οποία αναμένει από τις κυπριακές αρχές το συντομότερο δυνατό».

 

«Το Eurogroup ακολούθως, στη βάση της ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να γίνει, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για ένα πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που καθορίστηκαν νωρίτερα από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών».

«Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν να νομοθετούν τα στοιχεία μιας τέτοιας συμφωνίας», προστίθεται.

Επιπλέον, το Eurogroup «επαναβεβαιώνει τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει ενώπιον της Ευρωβουλής πως η Κύπρος δημιουργεί «συστημικό κίνδυνο».

Facebook Comments