Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την ποιότητα του σχεδίου Β, που υπέβαλε η Κύπρος για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη χθεσινή συνάντηση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, της καγκελαρίου Μέρκελ.

«Ο καλλωπισμός από μόνος του δεν είναι αρκετός «, φέρεται να δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την Bild. Η Κύπρος θα πρέπει να «κινηθεί και να κάνει εξοικονόμηση στα σοβαρά», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την Πέμπτη ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση, ανακοινώνοντας ότι θα κλείσει την «κάνουλα» της ρευστότητας προς τις τράπεζες της Κύπρου, τη Δευτέρα, καθώς υπάρχει έλλειψη αποδεκτής συμφωνίας μεταξύ της Κύπρου και της τρόικας των δανειστών της που περιλαμβάνει, εκτός από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Facebook Comments