Το αίτημα της ομοσπονδίας μας να καταργηθεί ο ν.4172/13 9 (αρ.82) και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και παράλληλα να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες και οι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ είναι αδιαπραγμάτευτο.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, με σχετικό δελτίο τύπου από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στις 22-8-13, «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έθεσε τα σοβαρά θέματα των διαθεσιμοτήτων εκπαιδευτικών απαιτώντας την επαναφορά των εκπαιδευτικών και των τομέων – ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στη δευτεροβάθμια ΤΕΕ. Σε κάθε περίπτωση απαιτήσαμε την άμεση εργασιακή αποκατάσταση των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ σε εκπαιδευτική θέση μέσα στις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας».

Το Υπουργείο Παιδείας με το Ν.4186/13 δημιούργησε 925 θέσεις εκπαιδευτικών και 325 διοικητικών στις δομές της μη τυπικής εκπαίδευσης (ΣΕΚ, ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ), επιδιώκοντας όπως αναφέρεται και σε δελτίο τύπου (19-9-13), και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, να τοποθετήσει σε αυτές εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Προφανώς με αυτή την απόφαση δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για επιστροφή όλων των καθηγητών στην εκπαίδευση.

Θεωρούμε απαράδεκτο να μη βρίσκεται συνολική λύση για όλους τους 2122 εκπαιδευτικούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Επίσης είναι απαράδεκτο να εξαιρούνται ολόκληρες ειδικότητες ή να προωθούνται ξεχωριστές λύσεις για μέρος των συναδέλφων μας .

Αυτό που απαιτούμε είναι συνολική λύση για όλους τους εκπαιδευτικούς. Κανείς και καμιά εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

 

Όσον αφορά τους μαθητές, όπως είχαμε ήδη τονίσει με ανακοίνωσή μας στις 4-9-13 «δεν υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση μέχρι σήμερα, που να καταργεί τους τομείς και τις ειδικότητες μαθητών». Ακόμα και με το ν. 4186/13 (άρθ. 46 παρ.3) «κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις».

Ποιος μπορεί άραγε να στερήσει από τους μαθητές που γράφτηκαν ήδη τον Ιούνιο στους τομείς αυτούς (Υγείας – Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών στα ΕΠΑΛ) ή ζητούν να γραφούν το Σεπτέμβρη, το δικαίωμά τους να σπουδάσουν σε αυτό που έχουν επιλέξει;

Facebook Comments