Η Κύπρος στο επίκεντρο – πτώση για το ευρώ έναντι όλων των νομισμάτων

Κέρδος

Η Κύπρος στο επίκεντρο – πτώση για το ευρώ έναντι όλων των νομισμάτων, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Οι τάσεις ανάληψης κινδύνου χρειάζονται προσοχή. Ο S&P 500 κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες του τελευταίου μήνα (0,8%) την Πέμπτη, το οποίο συνήθως θα έδινε μια ανοδική ώθηση στο δολάριο να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Αντιθέτως όμως, ο δείκτης δολαρίου σημείωσε πτώση για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, εάν οι δείκτες είναι έτοιμοι να κινηθούν χαμηλότερα, το ίδιο θα κάνει και το δολάριο. Άλλωστε το δολάριο έχει καταγράψει ένα σημαντικό ράλι ακολουθώντας την άνοδο των μετοχών.

Πτώση για το ευρώ έναντι όλων των νομισμάτων

Η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με το σενάριο της εξόδου μιας χώρας από τη νομισματική ένωση, για μια ακόμα φορά από την έναρξη της κρίσης και αυτό τα λέει όλα. Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και διασώσεις σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία, τίποτα δεν έχει βρει το δρόμο του. Με την Κύπρο να αποτελεί το επόμενο θύμα, εξαιτίας της χαμηλής φορολογίας και της αποδοχής κεφαλαίων από χώρες εκτός της Ευρωζώνης, η αστάθεια επανέρχεται και πάλι. Ήδη οι τράπεζες έχουν περιορίσει τις αναλήψεις από τα ATM στα €260 και η ΕΕ πιέζει για κλείσιμο και αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου. Η ΕΚΤ παρέχει ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα αλλά ακόμα και μετά από τα σχέδια που υπάρχουν ύψους €2,3 δισ. θα απαιτούνται €3,5 δισ. επιπλέον.