Η Σαντορίνη ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure, ως ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης, και ο πέμπτος στην αντίστοιχη παγκόσμια κατάταξη, βάσει της έρευνας του ταξιδιωτικού περιοδικού. 

Στη δεκάδα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης συναντάμε και άλλα τρία ελληνικά νησιά: η Κρήτη, η Πάρος και η Ρόδος καταλαμβάνουν την τέταρτη, πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα του περιοδικού, καμία έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι οι αναγνώστες του περιοδικού που συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα ψήφισαν τέσσερις ελληνικούς προορισμούς ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης για φέτος, καθώς είθισται τα νησιά που καταλαμβάνουν παραδοσιακά τις πρώτες θέσεις να αποτελούν προορισμούς στους οποίους η αρχαία ιστορία είναι ακόμα παρούσα και κάθε ηλιοβασίλεμα μοιάζει πιο συγκλονιστικό από το προηγούμενο.

Κάθε χρόνο στα πλαίσια της έρευνας για την ανάδειξη των Καλύτερων Προορισμών του Κόσμου, το περιοδικό ζητάει από τους αναγνώστες να αξιολογήσουν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες ανά τον κόσμο και να εκφράσουν την άποψή τους για τις καλύτερες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρίες και άλλα. Οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά βάσει των δραστηριοτήτων τους, των αρχαιολογικών χώρων, των φυσικών αξιοθέατων, των παραλιών, του φαγητού και της φιλοξενίας.

Η Σαντορίνη φαίνεται πως αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της και για αυτό τον λόγο ανακηρύχτηκε το καλύτερο νησί  για 14η συνεχόμενη φορά. Οι φωτογραφίες από το ηλιοβασίλεμα της Οίας αποτελούν πια κλισέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι επισκέπτες του νησιού κόσμος δεν σταματούν να συνωστίζονται στα λιθόστρωτα σοκάκια, λίγο πριν έρθει το σούρουπο.

 Τα χτισμένα πάνω στο γκρεμό ξενοδοχεία, προσφέρουν μοναδική θέα του Αιγαίου. 

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα, η Πάρος και η Κρήτη που βρίσκονται επίσης στην φετινή δεκάδα είναι μέρη στα οποία ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει την περιπέτεια που θέλει να ζήσει, είτε αυτό περιλαμβάνει ξεκούραση και ηλιοθεραπεία, είτε ξεναγήσεις πάνω σε ερείπια. 

Στην εξάδα βρίσκεται επίσης η Νήσος Ίσκια της Ιταλίας και τα νησιά των ακτών της Δαλματίας, στην Κροατία.

Την δεκάδα συμπληρώνουν για φέτος οι Αζόρες, η Σικελία, η Νήσος Σκάι και Εβρίδες της Σκοτίας και η Μινόρκα της Ισπανίας.

Facebook Comments