Στους ρυθμούς των εξελίξεων γύρω από το «κυπριακό θρίλερ» κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση και να παρατηρούν από απόσταση όσα διαδραματίζονται στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές δείχνει ότι ο επενδυτές διατηρούν την ψυχραιμία τους, καθώς η πτώση είναι πολύ μικρή, ενώ το Λονδίνο και το Μιλάνο κινούνται σε θετικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Stoxx Europe 600 παρουσιάζει απώλειες -0,16% και στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά -0,08%, με τον βιομηχανικό δείκτη ifo στη χώρα να υποχωρεί τον Μάρτιο για πρώτη φορά εδώ και 4 μήνες, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας στην Ιταλία και του θέματος στην Κύπρο που αναβίωσαν τις ανησυχίες για την κρίση στην ευρωζώνη.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Παρίσι, όπου ο CAC 40 σημειώνει πτώση -0,34%, ενώ στη Μαδρίτη ο Ibex 35 περιορίζεται κατά -0,22%. Από την άλλη πλευρά, ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Βρετανία και την Ιταλία, με το FTSE 100 στο Λονδίνο να κερδίζει +0,12% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB να ενισχύεται κατά +0,33%.

Όσον αφορά τις εταιρείες, η μετοχή της MAN έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών, μετά την ανακοίνωση της Volkswagen ότι σχεδιάζει να προσφέρει στους μετόχους 80,89 ευρώ ανά μετοχή για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η μετοχή της MAN υποχώρησε κατά -4,4% και περιορίζεται στα 83,24 ευρώ.

Απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Hochtief στη Φρανκφούρτη, που έχει και τη διαχείριση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας υποχωρεί κατά -3,9% στα 52,18 ευρώ, εξαιτίας της θυγατρικής της την Αυστραλία Leighton Holdings. Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Αυστραλίας, Στέφεν Τζονς και δύο διευθυντές παραιτήθηκαν εξαιτίας της αντιπαράθεσής τους με τη μητρική Hochtief.

 

Τελευταία ενημέρωση: 14:00

Facebook Comments