Τον τελευταίο καιρό ο αέρας στην Ελλάδα είναι γεμάτος φήμες και ψιθύρους. Κάποιες φήμες είναι αληθοφανείς, άλλες πάλι όχι και τόσο, ενώ μερικές από αυτές είναι τελείως ανεδαφικές. Αυτές οι τελευταίες είναι που διακινούνται με μεγαλύτερο πείσμα. Και τίθεται σε αυτό το σημείο το ερώτημα: Αφού είναι τόσο ανεδαφικές  τι σκοπό εξυπηρετούν; Μα είναι απλό, αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος. Οι φήμες αυτές διαδίδονται ιεροκρυφίως ως «μυστικές» πληροφορίες στα καφενεία, τις παραλίες, στα «inbox» και σαν υπονοούμενα στο twitter, από ανθρώπους που επαίρονται ότι διαθέτουν κρυφές πηγές πληροφόρησης.

Η νεκρή πολιτικά καλοκαιρινή περίοδος που διανύουμε είναι ιδανική, γιατί το καλοκαίρι όλοι οι άνθρωποι  γίνονται ποιό χαλαροί και αυτό τους καθιστά ποιό προσβάσιμους, έτσι οι φήμες διαδίδονται μαζί με τον αέρα. Αλλά τι λένε αυτές οι φήμες;  Λένε ότι  στο μέλλον θα έχουμε τριμερή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου- Λεβέντη! Ναι, καλά διαβάσατε!  Το σενάριο φαντάζει εξωπραγματικό σχεδόν σουρεαλιστικό αλλά είναι διανθισμένο και με άλλες «πληροφορίες» που το κάνουν να φαντάζει πιο αληθοφανές όπως π.χ. το ότι ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει δημοψήφισμα με το ερώτημα αυτήν την φορά να είναι διπλό:

1) Να ισχύσει η απλή αναλογική από αυτές τις εκλογές

2) Αν εγκρίνεται η συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προς υποστήριξη αυτής της φήμης οι (ηθελημένοι ή ακούσιοι) πομποί της  αναδεικνύουν και μία πρόσφατη «μυστική» δημοσκόπηση της εταιρείας «Bridging Europ». Μίας εταιρείας που η αξιοπιστία αμφισβητείται ανοικτά αν σκεφτεί κανείς ότι οι έρευνες που έχει κάνει δημοσιεύονται στην εφημερίδα Το Χωνί και στο «perioditsa.gr» και φυσικά εκθειάζονται από το «altsantiri news» . Με βάση αυτήν την φερόμενη ως έρευνα η ΝΔ προηγείται με 27-29% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στο 27%.

Δεν θα καθόμασταν να ασχοληθούμε με αυτές τις φήμες ούτε θα ψάχναμε να βρούμε λεπτομέρειες για την εταιρία «Bridging Europ» αν δεν βλέπαμε τον κ. Λεβέντη στην εκπομπή του Σκαϊ  Ακραίως (16/7/2017) να υιοθέτει αυτές τις φήμες και να εύχεται να πραγματοποιηθούν αφήνοντας υπονοούμενα για μετεκλογική συνεργασία  με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταρρέουν, αυτό είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές, για αυτό στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα βλέπουμε να υπάρχει μία αυξημένη διασπορά αυτών των φημών. Παρακολουθούμε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας μία απελπισμένη προπαγανδιστική τακτική που μοιάζει με 5η φάλαγγα και ως στόχο έχει να κάμψει το ηθικό αυτών που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση . Αλλά αυτές οι φήμες ήρθαν πολύ αργά τώρα πλέον η κατάσταση για την κυβέρνηση είναι μη αναστρέψιμη όπως και για τον κ. Λεβέντη που φαντάζεται ότι θα είναι ο μετεκλογικός ρυθμιστής των εξελίξεων.                                                            

Facebook Comments