Η μετοχή της Πειραιώς ενισχύεται πάνω από 12% και ο τραπεζικός κλάδος κατά 4,18% με την αγορά να προεξοφλεί πως η Πειραιώς είναι αυτή που «προηγείται» στο να αποκτήσει τα assets των κυπριακών τραπεζών.  Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς σημειώνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών μιλάει για «τράπεζα» και όχι για «τράπεζες» στις οποίες θα περάσει το ενεργητικό των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Πάντως, άλλες πληροφορίες θέλουν να ενδιαφέρεται για τα υποκαταστήματα της Κύπρου η Alpha Bank, ενώ ως εναλλακτική λύση, προτείνεται να περάσουν στο Τ.Τ.

Κατά τα άλλα, σε θετικό πρόσημο κινούνται ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, η Εθνική και η Βιοχάλκο, μετοχές που αμβλύνουν το αρνητικό κλίμα που προκαλεί η υποχώρηση του ΟΤΕ και της Coca Cola. Από την άλλη σε θετικό πρόσημο τείνει να περάσει ο ΟΠΑΠ, που κινείται οριακά στα 6,80 ευρώ, οι απώλειες στον ΟΤΕ έχουν περιοριστεί και η μετοχή κινείται στα 5,28 ευρώ, αλλά και η Coca Cola που υποχωρεί λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 21,70 ευρώ. Οι συναλλαγές ανέρχονται στα 54 εκατ. ευρώ,  αλλά έχουν γίνει μεγάλα πακέτα στη Eurobank Properties και στην Jumbo.

Facebook Comments