Εξυγίανση της Λαϊκής και κούρεμα

StockWatch

Εξυγίανση της Λαϊκής και κούρεμα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Εξυγίανση της Λαϊκής και κούρεμα καταθέσεων φαίνεται να προσανατολίζεται η πλειοψηφία της βουλής. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών όπου σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για αναδιάρθρωση της Λαϊκής Τράπεζας ενώ αναμένεται να κατατεθεί και πρόταση νόμου για κούρεμα των καταθέσεων.

Όπως εκτιμάται από την αναδιάρθρωση της Λαϊκής θα προκύψουν €3,6 δισ. και το υπόλοιπο πόσο μέχρι €5,8 δισ. θα προέλθει από κούρεμα καταθέσεων.

Όσον αφορά το ταμείο αλληλεγγύης, το Eurogroup φαίνεται να το αποδέχεται ωστόσο προτείνει χαρακτήρα επενδυτικό με μηδενική απόδοση δηλαδή τα λεφτά που θα καταλήξουν στο συγκεκριμένο ταμείο δεν θα προσμετρούν μέσα στο ποσό των €5,8 δισ.

Όπως διέρρευσε οι πόροι του ταμείου αλληλεγγύης θα διατίθενται για στήριξη των τραπεζών και για την κοινωνική συνοχή, δηλαδή για απάβλυνση των κοινωνικών προβλημάτων που θα προκύψουν.

Αναμένεται στη συνέχεια να συγκληθεί σύσκεψη των αρχηγών ή των εκπροσώπων των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ολομέλεια