Προφυλακιστέος και για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δηλαδή της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς έπειτα από την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς, που διήρκησε περισσότερο από τέσσερις ώρες.

Ο δικηγόρος του, Γιώργος Ρουμπέκας σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους είπε ότι «ο Ρουπακιάς αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή, με την οποία διατηρούσε “χαλαρή” σχέση», γεγονός που αποδεικνύεται σύμφωνα με τον δικηγόρο του από το ότι δεν υπάρχουν σχετικά στοιχεία στη δικογραφία.

«Δεν είχε ούτε κάρτα μέλους, ούτε κάρτα υποστηρικτή» ανέφερε ο δικηγόρος. Όσον αφορά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο Ρουπακιάς το επίμαχο διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα με άλλους συγκατηγορούμενούς του, ο δικηγόρος δήλωσε ότι μετά το φόνο ο Ρουπακιάς κάλεσε τον «πυρηνάρχη» της Νίκαιας Γ. Πατέλη, καθώς βρισκόταν σε πανικό, προκειμένου να του βρει δικηγόρο, ενώ όσον αφορά τις κλήσεις που έγιναν πριν από το φονικό, ο δικηγόρος ως αιτία του τηλεφωνήματος ανέφερε το θέμα με κάποιον «Χρυσαυγίτη» τον οποίον έπρεπε να «απεμπλέξουν» από επεισόδιο με αναρχικούς.

Οσον αφορά τον δολοφονηθέντα Παύλο Φύσσα, ο δικηγόρος είπε ότι ο πελάτης του υποστηρίζει ότι δεν τον γνώριζε.

Τέλος, ο Ρουπακιάς, μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχε άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ απαντώντας σχετικά με το κινητό τηλέφωνο και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και τα οποία ανήκουν σε άλλον κατηγορούμενο, είπε ότι τα είχε αφήσει εκεί για φύλαξη, προκειμένου (ο άλλος κατηγορούμενος), να μεταβεί κάπου με τη μοτοσικλέτα του.

Τι είπε στην απολογία του

Στη διάρκεια της απολογίας του, ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστήριξε ότι ο λόγος ένταξής του στη Χρυσή Αυγή ήταν οι αντιμνημονιακές του θέσεις και η αγάπη για την πατρίδα». Αναφέρθηκε επίσης στις εκδηλώσεις στην τοπική οργάνωση στη Νίκαια, μεγάλο μέρος των οποίων αποτελούσαν τα μαθήματα – σεμινάρια ιστορίας, τα οποία παρακολουθούσε, όπως είπε, πάντοτε με ενδιαφέρον.

Στην ερώτηση αν κατά την παρουσία και δράση του στον συγκεκριμένο χώρο είχε διαπιστώσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της Χ.Α., απάντησε ότι «ουδέποτε άκουσε οτιδήποτε περί ναζισμού και εθνικοσοσιαλισμού» ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε κάποια ετοιμοπόλεμη δύναμη κρούσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Ερωτηθείς για το ποιους βουλευτές είχε δει στα γραφεία της Νίκαιας, απάντησε ότι «υπεύθυνος για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, άρα και της Νίκαιας, ήταν ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, το οποίον δεν γνωρίζει προσωπικά».

Αναφερόμενος στο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς, περιέγραψε πως κατέληξε στην τοπική οργάνωση στη Νίκαια ενώ μίλησε και για τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.

«Γύρω στις 11:30 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Γ.Δ., ο οποίος μου είπε ότι ο ίδιος είχε ένα τηλεφώνημα με το οποίο των ενημέρωναν να πάει στην τοπική αμέσως. Πράγματι πήγα στην τοπική και είδα 10-12 μηχανές στις οποίες επέβαιναν 17-18 άτομα, μεταξύ των οποίων αναγνώρισα τους… Ρώτησα τι έγινε και ο Κ. μου απάντησε ότι την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι και μου έδωσε ένα τσαντάκι (μεγάλη θήκη κινητού) να τη βάλω στη θέση του συνοδηγού να μην του πέσει επειδή φόραγε μια λευκή φόρμα. Οι μηχανές ξεκίνησαν και εγώ ακολούθησα με το αυτοκίνητο χωρίς συνεπιβάτες. Στο αριστερό μου χέρι ήταν η καφετέρια Κοράλι. Εκεί είδα γύρω στα 20 άτομα μαζεμένα μαζί με τον Φύσσα, τον οποίο τότε δεν γνώριζα. Εγώ αναζήτησα χώρο να παρκάρω αλλά δεν βρήκα και ξαναβγήκα στην Τσαλδάρη. Πέρασα το διαχωριστικό διάζωμα της οδού Τσαλδάρη και διέκρινα στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα κενό σημείο και αναγκάστηκα να κινηθώ αντίθετα στην Παναγή Τσαλδάρη για δέκα περίπου μέτρα ώσπου να φτάσω στο κενό σημείο. Πράγματι πάρκαρα εκεί, αλλά πριν καλά καλά παρκάρω άκουσα τον Φύσσα, ο οποίος ερχόταν κατά πάνω μου, ακολουθούμενος από άλλους, απευθύνοντας σε εμένα τη φράση “έλα εδώ ρε…”». Ίσως να με είχε διακρίνει νωρίτερα, όταν έκανα αριστερά στο Κοράλι μαζί με τις μηχανές και υποχρεωτικά κινήθηκα αργά», υποστήριξε ο Γιώργος Ρουπακιάς κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτών κάνοντας λόγο για μία «κακιά στιγμή».

«Βλέποντας λοιπόν ένα δυνατό και ψηλό άντρα ακολουθούμενο από άλλους να έρχεται προς το μέρος που απειλητικά, φοβήθηκα για τη ζωή μου. Πριν προλάβω να καταλάβω καλά καλά τι συμβαίνει, κάποιος άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου μου, δεν ξέρω αν ήταν ο Φύσσας ή κάποιος άλλος και άρχισε να με τραβάει έξω. Σε μια υποδοχή δίπλα στις ταχύτητες και δεξιά μου είχα προσωπικά μου αντικείμενα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι (σουγιά) που είχα για αυτοπροστασία. Ενστικτωδώς προσπάθησα να το πιάσω για να αυτοπροστατευτώ. Όταν βρέθηκα στο πεζοδρόμιο είχα δεχτεί και συνέχισα να δέχομαι χτυπήματα στο κεφάλι με γροθιές. Δέχτηκε γροθιές όχι μόνο από τον Φύσσα αλλά τουλάχιστον από ένα ή δύο άτομα ακόμα. Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου και η κακιά στιγμή».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς ολοκλήρωσε την κατάθεσή του υποστηρίζοντας ότι δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση και πως ούτε γνώρισε τη Χ.Α. σαν εγκληματική οργάνωση. «Ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος», κατέληξε ο Ρουπακιάς.

Facebook Comments