Ανοδικά κινείται το δολάριο πριν τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνει τις εργασίες της αύριο με την καθιερωμένη απόφαση επιτοκίων (που αναμένονται αμετάβλητα στο 0.25%). Το USD κυριαρχεί στην αγορά συναλλάγματος με τα σημαντικότερα κέρδη να καταγράφονται απέναντι στα commodity currencies (AUD/USD -0.90%, NZD/USD -0.66%). Πιέσεις από το USD ασκούνται ωστόσο και στη στερλίνα (GBP/USD -0.44%) αλλά και στο JPY (USD/JPY +0.28%). Η ισοτιμία του EUR/USD υποχωρεί στο 1.3750 (-0.22%) επιχειρώντας να βρει στηρίξεις.

Σε θετικό πρόσημο συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όπως είδατε και στο πρωινό μας κείμενο “ Ανοδικό άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια”, με τον ισπανικό και τον ιταλικό δείκτη να κερδίζουν 1.53% και 1.02% αντίστοιχα την ώρα που ο γερμανικός DAX επιστρέφει και πάλι στις 9.000 μονάδες (+0.22%).

Τα εμπορεύματα διευρύνουν τις απώλειές τους από το άνοιγμα του Λονδίνου καθώς το USD κυριαρχεί στις αγορές, με τον χρυσό να βρίσκεται 0.76% χαμηλότερα, φτάνοντας μέχρι και τα $1.340 (χαμηλά ημέρας).

Facebook Comments