Απώλειες και σήμερα για το ευρώ

Κέρδος

Απώλειες και σήμερα για το ευρώ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Πτωτικά κινείται και σήμερα το ευρώ υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,30 δολαρίων. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,29877 δολάρια από το επίπεδο των 1,3083 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,30 δολ.

Αρνητικά επηρέασαν το ευρώ σήμερα οι ανακοινώσεις για τον δείκτη μεταποίησης στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο καθώς και η εκτόξευση της ανεργίας στην Ε.Ε σε νέο αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ινστιτούτο Markit του Λονδίνου, ο δείκτης μεταποίησης υποχώρησε στην "υφεσιακή ζώνη" κάτω από τις 50 μονάδες. Στο μέτωπο της ανεργίας ο σχετικός δείκτης έσπασε το αρνητικό ρεκόρ του 1995 αγγίζοντας το 11,9% τον Ιανουάριο.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,99% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,42% να διαμορφωθεί στο 9,57%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,62% % από 0,56% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,50%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,38%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,23% από 0,19%, ενώ ο μήνας αυξήθηκε στο 0,12% από 0,11%.