Σε μια χώρα όπου βασιλεύει ο εργαλειακός ορθολογισμός και οι πελατειακές σχέσεις, έναν τόπο όπου το κομματικό συμφέρον υπερνικά το κοινωνικό, οι πολιτικοί με όραμα και στόχο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Συναντώντας τον “τοπικό άρχοντα” του Π.Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείται από τους πιο αγαπητούς και επιτυχημένους δημάρχους που έχουν περάσει από την τοπική αυτοδιοίκηση. Αντιλαμβάνομαι από την πρώτη στιγμή το σπινθηροβόλο βλέμμα και την ευστροφία ενός ανθρώπου που κοιτά μπροστά. 

Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά το Π.Φάληρο σαν να είναι παιδί του, αλλά ακόμη περισσότερο αγαπά και σέβεται τους δημότες του και αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.
 
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο marketnews.gr, ο επί 4 συνεχόμενες τετραετίες δήμαρχος του Π. Φαλήρου περιγράφει όσα του δίδαξε η 27ετής θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ως αξιωματικό, αλλά και τα διοικητικά εργαλεία που του προσέφερε. Ειλικρινής και απροσποίητος μιλά δίχως περιστροφές και εξηγεί πώς κατάφερε να καταστήσει έναν βαθιά ελλειματικού δήμο πλεονασματικό, εκφράζοντας παράλληλα την ανιδιοτελή αγάπη του προς τους Φαληριώτες… 
 
Ο Διονύσης Χατζηδάκης δηλώνει αυστηρός όσον αφορά στη δουλειά του αλλά και δίκαιος. Οραματιστής και δημιουργός σπουδαίων έργων προς τον Δήμο, αισθάνεται περήφανος για την προσφορά του και υπόσχεται να συνεχίσει να την παράσχει όσο την έχουν ανάγκη οι δημότες του.
 
Τέλος, με αφορμή τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο σχολιάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και αποκαλύπτει γιατί αν ξαναγεννιόταν θα ξεκινούσε και πάλι από το Πολεμικό Ναυτικό…
 
 

Facebook Comments