Εξαγορά της αλβανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Euromax

MarketNews

Εξαγορά της αλβανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Euromax

Στην εξαγορά της αλβανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Euromax από την εταιρία Balfin προχώρησε ο όμιλος Μαρινόπουλος, ισχυροποιώντας τη θέση του στα Βαλκάνια.

Με την εξαγορά της εν λόγω αλυσίδας, η οποία διαθέτει 23 καταστήματα, 17 εκ των οποίων λειτουργούν στα Τίρανα, αναβαθμίζεται η παρουσία της Μαρινόπουλος Α.Ε. στην Αλβανία.

Πλέον, το δίκτυο της Μαρινόπουλος Α.Ε. ελέγχει στα Βαλκάνια περί τα 860 καταστήματα, εκ των οποίων τα 800 λειτουργούν στην Ελλάδα, τα 16 στην Κύπρο, τα 24 στην Αλβανία (λειτουργούσε ήδη ένα πριν την εξαγορά της Euromax), τα 17 στη Βουλγαρία, ενώ παρουσία με ένα κατάστημα διαθέτει και στα Σκόπια.

Το δίκτυο της Μαρινόπουλος στην Αλβανία, που συνολικά έχει έκταση 19.521 τ.μ., περιλαμβάνει 17 καταστήματα στα Τίρανα, 2 στη Durres, 2 στη Fier, 1 κατάστημα στη Vlora, 1 στο Elbassan, και 1 υπερμάρκετ που ήδη λειτουργούσε στο εμπορικό κέντρο TEG, στα Τίρανα.

Ο ενοποιημένος ετήσιος τζίρος της Μαρινόπουλος στην Αλβανία υπολογίζεται να αγγίξει τα 40 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ η εταιρεία στην τοπική αγορά απασχολεί 500 άτομα προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία, η οποία εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική επέκτασης της εταιρείας στο σύνολο της βαλκανικής αγοράς, υπόκειται στην έγκριση των τοπικών αρχών Ανταγωνισμού.