“Τίποτε δεν είναι χρησιμότερο στους θνητούς, από τη συνετή δυσπιστία”
(Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός)

Κριτική ,σχόλια στην περίφημη
Θεατρική παράσταση “βουλή των ελλήνων”
Σενάριο Αλέξης Τσίπρας, Σκηνοθεσία Αντώνης Σαμαράς,
Πρωταγωνιστές, Αντώνης Σαμαράς, Βενιζέλος ευάγγελος, Αλέξης Τσίπρας
Συμπρωταγωνιστές, Κουβέλης, Καμένος, Παπαρήγα κ.α.
Συμετέχουν οι εναπομείναντες παρόντες των 300 της βουλής- Όχι του Λεωνίδα φυσικά (άλλοι ασθένησαν,άλλοι εκτείουν ποινές για τους απόντες)
Εικονολήπτες, κάμερα  ΜΜΕ
Χορηγός, Ελληνικός Λαός!
Θέμα Παράστασης
Δυσπιστία,αμφιβολία,αβεβαιότητα,έλλειψη πίστης και Μομφές!

Ακούγοντας τον πρωθυπουργό της χώρας ν απαγγέλει το περίφημο σαιξπηρικό ρητό “Η απόσταση από το σοβαρό στο γελοίο είναι μικρή αλλά απο το γελοίο στο σοβαρό μεγάλη” και παρακολουθώντας την όλη διαδικασία ,(εδώ και μέρες) αναλογίστηκα αν πράγματι έχει δίκιο
και ορθά κάποιοι χειροκροτούσαν και επεφυμούσαν στην κατά τ άλλα ευρηματική κλεμένη ατάκα του, που κατά την γνώμη μου δεν είχε την απήχηση που θα έπρεπε, αφού θα έπρεπε σύσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο να καταχειροκροτήσει (και όχι μονο οι βουλευτές της κυβέρνησης!)

Ναι αγαπητοί μου αναγνώστες ο πρωθυπουργός με τον καλύτερο τρόπο προσέγγισε την αλήθεια για όλο το ελληνικό κοινοβούλιο μάλλον!
Ενα κοινοβούλιο που  ,όπως και ο πρωθυπουργός της χώρας είπε (συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου) έχει να διανύσει μεγάλη απόσταση ώστε να καταστεί σοβαρό!

Που αδυνατεί να καταλάβει οτι πλέον η δυσπιστία του έλληνα πολίτη είναι άρηκτα συνδεδεμένη με την απόγνωση και την κόλαση μέσα στην οποία ζεί και οχι με την δυσπιστία που αυτοί μεταξύ τους εκφράζουν (απο θέση ισχύος,έχοντας λυμένα τα θέματα επιβίωσης τους),με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου και χτίζοντας με τον ένα η άλλο τρόπο σάπια θεμέλια.Υπόσχονται ανάλογα με την ελπίδα και σχεδιάζουν-εκτελούν ανάλογα με το φόβο!
Ξεχνώντας οτι
Μετά το όριο της πείνας, πλούσιοι και φτωχοί είναι το ίδιο.(Ευριπίδης)
και μοιράζοντας υποσχέσεις που
δεν δεσμεύουν παρά μόνο εκείνους που τις δέχονται.Φρανσουά Μιττεράν, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος
Ετοιμοι να παραβούν αυτές τις υποσχέσεις μέσα απο μία δήθεν νομιμότητα (που παρουσιάστηκε στις νέες συνθήκες κάθε φορά)
Ικανοί αν χρειαστεί να υποσχεθούν και γέφυρες εκεί, που ποτάμια δεν υπάρχουν.
Δεν υποχωρούν ,δεν ανακαλούν,δεν παραδέχονται τα λάθη και λειτουργούν με μηχανισμούς μεροληπτικής δειγματοληψίας αναλόγως με το δημοσκοπικό κλίμα! Πιστοί μαθητές του Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965
Πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάζεις σήμερα τι θα γίνει αύριο και να εξηγείς αύριο γιατί δεν έγινε.
Στρέφουν την μία κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη αναλόγως με το αριθμητικό ψηφοθηρικό πλεονέκτημα,οδηγώντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας σε πλήρη αποδόμηση!

Κάποιοι απο αυτούς ενώ συμφωνούν στο σοφό ρητό
Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.(Λουκιανός, 120-180 μ.Χ)
(από τους “Νεκρικούς Διαλόγους”. Απάντηση προς τον Χάρο που ζητούσε ναύλο για την Αχερουσία)!
παρ όλα αυτα συνεχίζουν να ζητούν ναύλα για το ταξίδι του ελληνικού λαού προς την κόλαση!

Υπόσχονται ότι θα πάρουν τα χρήματα απο αυτούς που έχουν δίνοντας τα σε αυτούς που δεν έχουν,
με το πρόσχημα του “προστάτη” της μίας “κοινωνικής τάξης” απο την άλλη!
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά ο ένας περιμένει τα δώρα των “Δαναών” απο την ενωμένη ευρώπη ο άλλος απο το τέξας ,κάποιοι άλλοι μιλάνε για πλήρη “απομόνωση”!

Οι μονολιθικές απόψεις διαδέχονται η μία την άλλη προκαλώντας σύγχηση και απόγνωση μέσα από καταστροφικά διλήματα στον λαό!
Τα δημοσκοπικά ερωτήματα μέσα ή εξω από την ευρώπη και το ευρώ πέρνουν και δίνουν!

Η τροικα εμφανίζεται απο κάποιους ως προστάτης μας ,ενώ στην πραγματικότητα
Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης.
Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

εμφανίστηκαν αρχικά ως προστάτες!

Και παρ οτι είναι φανερό πλέον οτι ο πλάτων έχει δίκιο, παρ όλ αυτα επικρατεί διχασμός παρά μία εθνική συλλογική συνείδηση!
Μία εθνική συλλογική συνείδηση που είτε το θέλουν είτε όχι δεν θα είναι διαρκώς μία μάζα ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ και αργά η γρήγορα θα σηκωθεί από τους καναπέδες, και μάλλον θα είναι αδύνατον να την οδηγήσουν ξανά στον λήθαργο του σαλονιού,που ακόμα και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω με τις ευλογίες των δανειστών μας(ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 1ης κατοικίας!).

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν θέλω σε καμία περίπτωση το έθνος ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, να πληρώσει το λογαριασμό για τα ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ που κάποτε έδωσε στην ανθρωπότητα!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους παραπάνω αρχαίους προγόνους μου, που μου έδωσαν τα φώτα τους και την δύναμη να εκφράσω μια ταπεινή άποψη. Θα συνεχίσω να νιώθω περήφανος για την καταγωγή μου ,οτι κι αν γίνει ,οτι κι αν κάνουν ,οτι κι αν πούνε…

 

http://inforex-trading.blogspot.gr

Facebook Comments