Περαιτέρω εξασθένηση του ευρώ «βλέπει» η Morgan Stanley, η οποία εκτιμά ότι η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου είναι πιθανό να κατρακυλήσει προς τα επίπεδα «ένα προς ένα» τα επόμενα δυόμισι χρόνια, ως αποτέλεσμα των πολιτικών που δρομολογούνται Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής παγκόσμιας συναλλαγματικής πολιτικής της Morgan Stanley, Χανς Γκίντερ Ρεντεκερ, το ευρώ – το οποίο έχει εξασθενήσει ήδη κατά 2,6% το τρέχον έτος – θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία, καθώς το πακέτο διάσωσης της Κύπρου τροφοδοτεί ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων στην Ευρωζώνη.

«Αυτή η πολιτική σχετικά με την Κύπρο έχει ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να διστάζουν ακόμη περισσότερο να χρηματοδοτήσουν την περιφέρεια, να καταθέσουν εκεί τα χρήματά τους», προειδοποίησε ο κ. Ρεντεκερ σε χθεσινή του συνέντευξη στο Σίδνεϊ.

«Η μακροχρόνια επίπτωση είναι ότι τα πράγματα στην Ευρώπη δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει αξιοπιστία, ούτε ανάπτυξη, ενώ η δημοσιονομική πολιτική εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένη. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε αρκετά απαισιόδοξοι όσον αφορά στην προοπτική».

Facebook Comments