Οι χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις ανακοινώσεις για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Γαλλίας αλλά και της Ευρωζώνης είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που φέρνουν τις πιέσεις στο EUR, με την ισοτιμία EUR/USD να κινείται εκ νέου προς το 1.3400.

Η πτώση του ΑΕΠ της ΕΖ στο -0.4% έναντι εκτιμήσεων για -0.3% δεν δίνουν θετικό κλίμα στο ευρώ που θα περίμενε τη συνέχεια των θετικών στοιχείων για έξοδο από την περίοδο ύφεσης. Οι πιέσεις στη στερλίνα έρχονται από την σημαντική πτώση των λιανικών πωλήσεων της Αγγλίας με το GBP/USD να κινείται πλέον οριακά πάνω από το 1.6000, με τα υψηλά ημέρας να βρίσκονται στο 1.6050.

Ανοδικά κινούνται τα χρηματιστήρια από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0.74% την ώρα που σημαντικά κέρδη καταγράφει και ο αγγλικός FTSE. Στον αντίποδα πιέσεις δέχεται η περιφέρεια, με τον ισπανικό και τον ιταλικό δείκτη να υποχωρούν 0.44% και 0.97% αντίστοιχα.Στις 15:30 θα περιμένουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας των ΗΠΑ ενώ το σημαντικότερο γεγονός

Facebook Comments