Ένα ακόμα σκάνδαλο με ασφάλειες αυτοκινήτου έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνίστρια την αμερικανική τράπεζα Wells Fargo, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Νew York Times.

Tο τελευταίο κρούσμα έχει να κάνει με το εξής: η Wells Fargo δεν επέστρεφε μέρος των ασφαλίστρων, που εισέπραττε, για κάλυψη φθοράς ή κλοπής του αυτοκινήτου, πριν από την εξόφληση του αντίστοιχου δανείου. Η επιστροφή αυτή προβλέπεται για τους δανειολήπτες οδηγούς που αποπλήρωναν εγκαίρως τα δάνειά τους.

Εννέα πολιτείες των ΗΠΑ (Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη, Οκλαχόμα, Ορεγκον, Ν. Καρολίνα, Ιντιάνα, Κολοράντο, Αϊόβα, Μέριλαντ) απαιτούν για λογαριασμό των πολιτών τους την επιστροφή αυτών των ασφαλίστρων, αν, τελικά, δεν αξιοποιηθούν. Ερευνες για την υπόθεση κάνουν στελέχη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Wells Fargo.

Εν τω μεταξύ, μόλις τον Ιούλιο είχε γίνει γνωστό άλλο ένα σκάνδαλο στον κλάδο των ασφαλίσεων οχημάτων, το οποίο και πάλι έφερε στο φως η εφημερίδα ΝΥΤ. Η Wells Fargo είχε υποχρεώσει 800.000 πελάτες της με δάνειο αυτοκινήτου να αγοράσουν ασφάλεια που να τους καλύπτει σε περίπτωση σύγκρουσης. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, αυτού τους είδους η ασφάλεια δεν ήταν αναγκαία. Από τους 800.000 δανειολήπτες, οι 274.000 δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, και 25.000 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν.

Facebook Comments