Οι 850 – 860 μονάδες, σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελούν ισχυρή στήριξη 200 ημερών. Τυχόν διάσπασή τους, η αγορά θα προσγειωθεί άτσαλα στα επίπεδα των 800 – 812 μονάδων, που σημαίνει επιστροφή σε χαμηλά τεσσάρων και πέντε μηνών.  Η αλληλεπίδραση των εξελίξεων και των οικονομικών γεγονότων από την Κύπρο στην Ελλάδα, αποτελούν το βασικότερο λόγο που η αγορά καταγράφει μεγάλες απώλειες.

Τραπεζικοί παράγοντες τονίζουν στο «M» ότι η αλλαγή κλίματος που πήγε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα και την οικονομία, μάλλον έμεινε στη μέση, αφού οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, ότι δηλαδή το μοντέλο της Κύπρου θα εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, απογοήτευσε τα ξένα funds τα οποία είχαν πάρει θέση στην ελληνική αγορά ενόψει ιδιωτικοποιήσεων. 

Οι τελευταίες εξελίξεις, όπως όλα δείχνουν, πηγαίνουν πίσω τις ιδιωτικοποιήσεις, αφού δεν υπάρχει κανένα νέο ακόμα και για τα ακίνητα που πουλάει το Δημόσιο στο εξωτερικό. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κοινοπραξίες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ ζητούν επίσης, τη χρονική παράταση της διαδικασίας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, το Χ.Α. φαίνεται ότι έχει μπει σε περιπέτειες. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κάτω και από τις 860 μονάδες, ενώ προβληματίζει ο όγκος των συναλλαγών που είναι σχεδόν ο διπλάσιος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και αυτή την ώρα ξεπερνάει τα 35 εκατ. Ευρώ.  Τα αρχικά κέρδη του 2013 για τις περισσότερες μετοχές έχουν εξατμιστεί, με την Ιντραλότ να καταγράφει απώλειες σήμερα σχεδόν κατά 12%, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΜΕΤΚΑ, καταγράφουν πτώση πάνω από 9% οι πωλήσεις στην Jumbo συνεχίζονται και σήμερα, ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 5,6% με την έκθεσή του στην Κύπρο να είναι μικρή μόλις στα 3 εκατ. Ευρώ. Στις 130 μονάδες διαπραγματεύεται ο τραπεζικός κλάδος και με πτώση 0,85%, ενώ η Πειραιώς ανακάμπτει την Τετάρτη με μικρά κέρδη στα 0,2150 ευρώ. 

Facebook Comments