Σημαντική υποχώρηση στη Wall, με τα βλέμματα στραμμένα στην Ευρώπη

Reporter

Σημαντική υποχώρηση στη Wall, με τα βλέμματα στραμμένα στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία οδηγεί σε πτώση τις ευρωπαϊκές αγορές.


Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες, με το κλίμα οικονομικής και πολιτικής αβεβαιόητας που βγαίνει από την Ευρώπη να προβληματίζει τις διεθνείς αγορές.


Ο Dow χάνει 0,75% στις 14.457 μονάδες.


Ο Nasdaq πέφτει 0,72% στις 3.229 μονάδες.


Ο S&P 500 υποχωρεί 0,69% στις 1.554 μονάδες.

Οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι λόγω της σημαντικής υποχώρησης που σημειώνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.


Στα μάκρο της ημέρας, αναμένεται ανακοίνωση των στοιχείων για τις εκκρεμείς πωλήσεις ακινήτων το Φεβρουάριο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση 0,3%.


Κάτω και η Ευρώπη

Η αδυναμία των ιταλικών κομμάτων να συμφωνήσουν στο σχηματισμό κυβέρνησης, παράλληλα με τα απόνερα της συμφωνίας του Eurogroup για την Κύπρο, οδηγούν τους ευρωπαϊκούς δείκτες στο «κόκκινο».

Σε αυτό το κλίμα ο Stoxx Europe 600 χάνει -0,91% και στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά -1,54%, με τη μετοχή της Intesa Sanpaolo να χάνει -1,96, ενώ αντιθέτως η μετοχή της UniCredit να σημειώνει θεαματική άνοδο +6,67%.

Αρνητικό το κλίμα στην Ισπανία με τον Ibex 35 να υποχωρεί κατά -1,70%, ωστόσο οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν θεαματική πτώση με την Banco Santander στο -2,23% και την BBVA SA στο -3,41%.

Στη Γαλλία ο CAC 40 βρίσκεται στο -1,40%, με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κι εδώ μεγάλες ζημίες με την BNP Paribas στο -3,58%, την Crédit Agricole στο -2,73% και τη Société Générale στο -2,86%. Επίσης στο χρηματιστήριο του Παρισιού, η μετοχή της EADS χάνει -2,88%, μετά την ανακοίνωση του διευθυντή του γαλλικού ομίλου ΜΜΕ Lagardere SCA, Αρνό Λαγκαρντέρ ότι θα πουλήσει το μερίδιο 7,5% που διαθέτει στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία αεροναυπηγική.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 χάνει -1,16%, με τις μετοχές της Allianz να πέφτουν κατά -3,27%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αγοράσει το 95% της Yapi Kredi Sigorta, την ασφαλιστική της Yapi Kredi, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας της Τουρκίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,67%, με τη μετοχή της BP να περιορίζεται κατά -0,64% και της Royal Dutch Shell να χάνει -0,86%.