Στο εδώλιο για ανακριβή «πόθεν έσχες» ο Ακης Τσοχατζόπουλος

Ναυτεμπορική

Στο εδώλιο για ανακριβή «πόθεν έσχες» ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

 Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα βρεθεί σήμερα ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες που αφορούν στη χρονική περίοδο από το 2006 έως και το 2009.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ, αλλά και την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ σημειώνει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Πρόκειται για την πρώτη δικογραφία, βάσει της οποίας κατηγορείται ο πρώην υπουργός, που φτάνει στο ακροατήριο. Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος βρίσκεται εν αναμονή και της κρίσης του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, σχετικά με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για την οποία είναι στις φυλακές Κορυδαλλού από τον Απρίλιο του 2012.