Το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο αποφάσισε την Πέμπτη την εξαίρεση από το κούρεμα των καταθέσεων του κράτους (κεντρική κυβέρνηση), των δήμων, καθώς και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επίσης, αποφάσισε τη διασφάλιση των ταμείων προνοίας στη Λαϊκή Τράπεζα, όπως και τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους αξιογράφων.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έπιετα από διαπραγμάτευση με την τρόικα εξασφάλισε εξαιρέσεις από την απομείωση των καταθέσεων.

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, εξαιρούνται οι καταθέσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης, των τοπικών Αρχών και των Πανεπιστημίων, ενώ προσέθεσε ότι σε αυτές τις καταθέσεις περιλαμβάνονται και κεφάλαια για συγχρηματοδοτούμενα με την ΕΕ αναπτυξιακά έργα.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση αποφάσισε τη διασφάλιση των ταμείων προνοίας στη Λαϊκή Τράπεζα, όπως και τη δημιουργία διαιτητικού δικαστηρίου για τους κατόχους των αξιογράφων.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των ταμείων πρόνοιας και των ταμείων συντάξεων στη Λαϊκή, θα έχουν την ίδια μεταχείριση με τις καταθέσεις των Ταμείων που είναι στην Τράπεζα Κύπρου.

Τέλος, ανακοινώθηκε η μείωση του μισθού των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου κατά 20%, ενώ, όπως είπε ο κ. Πετρίδης, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης έχει ζητήσει τη μείωση των απολαβών του κατά 25%.
Σχετικά Θέματα

Facebook Comments