Αγωνιστικό κρεσέντο για το πρωτοποριακό Opel Ampera-e

Αναστασόπουλος Αχιλλέας

Αγωνιστικό κρεσέντο για το πρωτοποριακό Opel Ampera-e, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το Opel Ampera-e βρίσκεται σε αγωνιστική… έξαρση. Το επαναστατικό, ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel, αφού συμμετείχε με επιτυχία στο i-Mobility Rallye της νότιας Γερμανίας την Άνοιξη, έδωσε το παρόν και στο 8ο North European E-Mobile Rally, έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες του είδους του στη Βόρεια Ευρώπη, ενώ σκοπεύει να αποδείξει την πρακτικότητά του σε καθημερινή χρήση και σε ορεινά εδάφη και στο Silvretta E-Auto Rallye, που διοργανώνεται στην Αυστρία.

Τα ράλι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι τύπου Regularite, δηλαδή δεν αφορούν τον καλύτερο χρόνο και το ποιος θα φτάσει στον τερματισμό μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά το πλήρωμα αντιμετωπίζει ασκήσεις και time trials. Με αυτονομία 520 χιλιομέτρων, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Opel διαθέτει τη μεγαλύτερη αυτονομία από τον πλησιέστερο αντίπαλό του στην κατηγορία, ενώ ακόμα και σε απαιτητική οδήγηση η μέση αυτονομία κατά WLTP, φτάνει στα 380 χιλιόμετρα, ανάλογα με το προσωπικό στιλ οδήγησης και εξωτερικούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια του ορεινού ράλι, οπουδήποτε το Ampera-e χρειαστεί μεγαλύτερη ταχύτητα και ισχύ, ο ηλεκτροκινητήρας των 150 kW/204 hp εξασφαλίζει εντυπωσιακή επιτάχυνση και ελαστικότητα χάρη στην άμεσα διαθέσιμη ροπή των 360 Nm!