Τον Τραμπ “φιλοξενεί” στο εξώφυλλό του το έγκριτο περιοδικό “The Economist”, σε κόκκινο φόντο. Ο Τραμπ απεικονίζεται να φωνάζει από χωνί – κουκούλα της ΚΚΚ. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς, εντός και εκτός ΗΠΑ, από τη στιγμή που είπε ότι υπήρξαν λάθη και από τις «δύο πλευρές» το Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ. Εκεί δηλαδή όπου ένας ακροδεξιός υποστηρικτής της θεωρίας της υπεροχής της λευκής φυλής σκότωσε μια νεαρή γυναίκα που διαδήλωνε μαζί με αντι-ρατσιστές, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος.

«Η ασταθής αντίδρασή του στέλνει ένα τρομερό μήνυμα στους Αμερικανούς», γράφει το Economist και προσθέτει ότι παρόλο που δεν είναι ακροδεξιός είναι «μακριά από το να είναι ο σωτήρας των Ρεπουμπλικανών, ο πρόεδρός τους είναι πολιτικά ανάρμοστος, ανήθικος αι ιδιοσυγκρασιακά ακατάλληλος για το αξίωμα». 

«Ο Τραμπ δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του. Αντί να αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά του είναι να τιμά το αξίωμα που έχει κληρονομήσει, ο Τραμπ ενδιαφέρεται μόνο να τιμά τον εαυτό του και να αυτοαποθεώνεται για τα υποτιθέμενα επιτεύγματά του», συμπληρώνει το περιοδικό. 

Πηγή: The Economist. 

 

Facebook Comments