«Φρένο» στα σενάρια εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη έβαλε ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να αποχωρήσουμε από το ευρώ», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα πειραματιστούμε με το μέλλον της χώρας μας».

Μιλώντας στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ακόμη ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο με δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει και μείωση μισθών και ωφελημάτων.

Γ. Ομήρου: Στόχος να απαλλαγούμε από τρόικα – μνημόνιο

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας λύσης εκτός τρόικας και μνημονίου, αλλά όχι εκτός ευρώ.

Ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι ο πρώτος στόχος θα πρέπει να είναι η ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από την τρόικα και η έξοδος από το μνημόνιο.

«Στόχος όλων είναι να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση με σκοπό την απαλλαγή μας από αυτά τα δεσμά τα οποία βυθίζουν σε φαύλο κύκλο την οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου, θα πρέπει να υπάρξει στο μνημόνιο πρόνοια που να επιτρέπει την έξοδο από αυτό, αφού προηγουμένους λυθούν τα δύο βασικά προβλήματα της χώρας που συνδεόνται με τη ρευστότητα των τραπεζών και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Facebook Comments