'

Μικτές τάσεις στα κρατικά ομόλογα

MarketNews

Μικτές τάσεις στα κρατικά ομόλογα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μικτές τάσεις στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς φαίνεται να μην ανταποκρίθηκαν στην αναβάθμιση από τη Fitch.

Συγκεκριμένα, απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 1,6 μονάδα βάσης στο 5,643%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 0,7 μονάδα βάσης στο 3,220%.

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads κινούνται άνω του τεχνικού ορίου των 520 μ.β., καθώς αυξάνονται κατά 2,1 μ.β. στις 523,7 μ.β.

Οι επενδυτές υποδέχθηκαν με… φειδώ την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch, γεγονός το οποίο αντικατοπτρίζεται στις οριακές μεταβολές των κρατικών αποδόσεων.

Όπως είναι φυσικό, σημαντικό ρόλο στη «μουδιασμένη» αντίδραση διαδραματίζει και το επικείμενο τραπεζικό συνέδριο στο Τζάκσον Χολ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Στο μεταξύ, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας ενισχύεται κατά 0,5 μ.β., της Ισπανίας κατά 2,2 μ.β., της Ιταλίας κατά 5,3 μ.β. και της Γαλλίας κατά 0,1 μ.β.