Το δολάριο και το γεν ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των ασιατικών αγορών- προσθέτοντας 0,3% και 0,5% αντίστοιχα έναντι των βασικών νομισμάτων, καθώς οι δείκτες μετοχών υποχώρησαν στην Ασία αυξάνοντας τη ζήτηση για τα ασφαλή καταφύγια. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε κατά 1% στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών ανακοινώσεων σε Ιαπωνία και Κίνα.

Ο δείκτης Tankan στην Ιαπωνία έδειξε μικρότερη από την αναμενόμενη βελτίωση του συναισθήματος των μεγάλων μεταποιητικών εταιρειών της χώρας το πρώτο τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης προοπτικών ανακοινώθηκε σε αρνητικά επίπεδα για τρίτη διαδοχικά φορά, ενώ οι κεφαλαιακές δαπάνες σημείωσαν πτώση 2%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αύξηση της τάξης του 5%. Ο δείκτης μεταποίησης PMI της Κίνας ανακοινώθηκε το Μάρτιο στις 50,9 μονάδες με τη δραστηριότητα του βιομηχανικού κλάδου να επιταχύνεται με βραδύτερους ρυθμούς σε σχέση με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Οι μέσες εκτιμήσεις ανέμεναν μέτρηση στις 51,2 μονάδες.

Το ευρωπαϊκό ημερολόγιο σήμερα είναι κενό καθώς τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά λόγω της Δευτέρας του Πάσχα. Επομένως, η προσοχή στρέφεται στον δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ με τις προσδοκίες να δείχνουν μικρή επιβράδυνση της δραστηριότητας το Μάρτη.

 

Ilya Spivak, Currency Strategist

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Citigroup, τον περασμένο μήνα οι ανακοινώσεις έτειναν να ξεπερνούν τις προσδοκίες της αγοράς. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και τώρα, θα στηριχθεί η διάθεση για ανάληψη ρίσκου, περιορίζοντας τα κέρδη του δολαρίου και του γεν.

Facebook Comments