Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ, φόβοι για μετάδοση της κυπριακής κρίσης

MarketNews

Σε χαμηλό 4 μηνών το ευρώ, φόβοι για μετάδοση της κυπριακής κρίσης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών υποχωρούσε το ευρώ τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών για μετάδοση των επιπτώσεων από το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, το ευρώ υποχωρούσε 0,2% στα 1,2791 δολάρια, οριακά υψηλότερα από το χαμηλό τεσσάρων μηνών των 1,2750 δολαρίων που κατέγραψε την προηγούμενη Τετάρτη. Από τον Φεβρουάριο, όταν σημείωσε υψηλό 14 μηνών, το ευρώ υποχωρεί συνεχώς.

Με βάση διατάγμα που δημοσιεύθηκε στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο, οι μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας Κύπρου θα υποστούν κούρεμα έως 60% για ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της Μεγαλονήσου από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

"Δεν θα ήταν ασυνήθιστο για το ευρώ να πέσει στα 1,25 δολάρια. Η Κύπρος υπενθύμισε στους επενδυτές τους λόγους που τους αποθαρρύνουν να επενδύσουν σε αυτό: χαμηλός ρυθμός ανάπτυξης, ανεργία κλπ", σχολίασε ο Daisuke Karakama, οικονομολόγος της Mizuho Corporate Bank.