Οι αλήθειες που δεν θα πει φέτος ο Τσίπρας στην ΔΕΘ
Σε προεκλογικό σκηνικό παραπέμπουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της ΔΕΘ
Σε προεκλογικό σκηνικό παραπέμπουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της ΔΕΘ
Σε προεκλογικό σκηνικό παραπέμπουν οι δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, στην τελική ευθεία της ΔΕΘ.
Μέσα σε 12 ώρες ο πρωθυπουργός έκανε δύο «στοχευμένες» εμφανίσεις, η μία με την παρουσίαση της «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση» και η δεύτερη με την επίσκεψή του στο Impact Ηub Athens, τμήμα ενός Παγκόσμιου Δικτύου με μέλη σε 120 πόλεις, σκοπός του οποίου είναι να προσφέρει στήριξη (υποδομές, συμβουλευτική κ.λπ.) σε εγχειρήματα Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.).
Εκλογικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα στοχεύουν στους νέους οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και εκτιμούν ότι δεν είναι τυχαίο πως στην ομιλία του για τη διοικητική μεταρρύθμιση έκλεισε το μάτι στους πτυχιούχους τάζοντας προσλήψεις.
Χθες, ο κ. Τσίπρας βρέθηκε και πάλι κοντά στους νέους δηλώνοντας ότι η «κοινωνική και αλληλέγγυα oικονομία» αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Οπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και θα συνεχίσει να ενισχύει την Κ.ΑΛ.Ο. θεσμικά και χρηματοδοτικά. Πρόσθεσε ότι προβάλλεται ένας άλλος τρόπος ζωής, ένα διαφορετικό σύστημα αξιών. Οι λέξεις κλειδιά στην Αλληλέγγυα Οικονομία, πρόσθεσε, δεν είναι ο ανταγωνισμός και το κέρδος, αλλά η συνεργασία, η συνεργατικότητα, η αλληλοβοήθεια, η καινοτομία, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η κοινωνική ανταποδοτικότητα.
Τέτοια εγχειρήματα, σημείωσε, τα οποία στηρίζονται στη συνεργασία, στην αλληλοβοήθεια, πειραματίζονται και καινοτομούν, ενισχύουν την οικολογική συνείδηση, έχουν κοινωνικό όφελος και συμμετέχουν νέοι, είναι τα απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία ενός ευοίωνου μέλλοντος.
Κατά τη συζήτηση που είχε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που αναπτύσσονται στους τομείς της κοινωνικής οικονομίας, της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας ως τμήμα της συνολικής θέσης και στρατηγικής της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, στον αντίποδα του γενικότερου επιχειρηματικού μοντέλου που άνθησε με «νοσηρό» τρόπο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. «Να αποδείξουμε ότι μπορεί να γίνει αλλιώς», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στην Ελλάδα», σημείωσε.
Πρόσθεσε ότι «αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε την υπόθεση της αλληλέγγυας οικονομίας σε όλο τον πληθυσμό και να γίνει μια υπόθεση που δεν θα αφορά ως επί το πλείστον συγκεκριμένους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά όλους τους πολίτες». Είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί και η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ευρύ πεδίο καινοτομιών μέσω της αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Impact Ηub Athens ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε (ρ/σ Κόκκινο) ότι πρόκειται για μια θερμοκοιτίδα καινοτομίας, καθώς και ότι γίνεται και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την 82η ΔΕΘ και θέλει να δείξει πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μεγάλο στόχο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της δίκαιης ανάπτυξης.
Facebook Comments