Αστυνομικός νοίκιαζε €2.000 το μήνα υπηρεσιακό ασύρματο σε διαρρήκτες

5 λεπτά ανάγνωση
7 Ιουνίου 2021

 Αστυνομικός…νοίκιαζε για 2.000 ευρώ το μήνα ασύρματο του συστήματος SEPURA, σε δύο Ρομά διαρρήκτες, με μεσάζοντα έναν τρίτο ιδιώτη, οι οποίοι μπορούσαν με αυτό τον τρόπο να παρακολουθούν τις συνομιλίες των αστυνομικών και να είναι ασφαλείς όταν έβγαιναν για τις παράνομες δραστηριότητες τους.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά από έρευνα που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες που ανέφεραν ότι άγνωστα άτομα κατείχαν ασύρματο της αστυνομίας, ο οποίος είναι του συστήματος ασφαλείας συνομιλιών, που δεν μπορεί κάποιος να παρακολουθεί με άλλο τρόπο και άκουγαν τα σήματα του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού είχε δηλώσει απώλεια του ασυρμάτου, τον είχε παραδώσει στον ιδιώτη αντί 2.000 ευρώ το μήνα και αυτός με την σειρά του τον νοίκιασε στους δύο Ρομά, αντί 3.000 ευρώ το μήνα, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν στις παράνομες δραστηριότητες τους, για να ξεγλιστρούν από την αστυνομία, αν γίνονταν αντιληπτοί και κατευθύνονταν προς το μέρος τους αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δυο Ρομά συνελήφθησαν και από την εργαστηριακή έρευνα ταυτοποιήθηκε γενετικό τους υλικό σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός εξετάστηκε και ομολόγησε την πράξη του.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και του τρίτου ιδιώτη, αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Σε βάρος του αστυνομικού, επίσης, διατάχθηκε ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που αστυνομικός κακοποιεί πρώην σύντροφό του μέσα σε νυχτερινό κέντρο

Η 27χρονη πάτησε το panic button για να σωθεί από την επίθεση

Αστυνομικός απομακρύνει κάτοικο από τα πύρινα μέτωπα… Δείτε το βίντεο με τον απεγκλωβισμό

Η στιγμή που αστυνομικοί τρέχουν μαζί με γυναίκα για να την απεγκλωβίσουν

Βόλος: 51χρονη διαμαρτυρήθηκε για πρόστιμο και έδειρε γυναίκα αστυνομικό

Στο Βόλο, μια 51χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει ένσταση