Αυστραλία: Στο 6,3% η ανεργία το Νοέμβριο

2 λεπτά ανάγνωση
11 Δεκεμβρίου 2014

Παρά το γεγονός ότι τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν σχεδόν 43.000 νέες θέσεις εργασίας στην Αυστραλία, το ποσοστό ανεργίας παρουσίασε μικρή αύξηση και ανήλθε στο 6,3% που είναι και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των τελευταίων 12 χρόνων.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, τον Νοέμβριο δημιουργήθηκαν 40.800 θέσεις μερικής απασχόλησης και 1800 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Στο ίδιο διάστημα όμως αυξήθηκε και η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό που έφτασε στο 64,7% με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσοστό ανεργίας.

Μετά την ανακοίνωση των νέων στοιχείων για την ανεργία, η τιμή του δολαρίου Αυστραλίας παρουσίασε μικρή άνοδο και ανήλθε στα 0,837 δολ. έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ενώ οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι είναι πλέον πολύ πιθανή η νέα μείωση των επιτοκίων.

Τέλος, οι ειδικοί εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φραστική επίθεση στον βασιλιά Κάρολο στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας

Επίθεση από γυναίκα Γερουσιαστή στην Αυστραλία δέχτηκε ο βασιλιάς Κάρολος. «Αυτή δεν

Στο 14,8% του εργατικού δυναμικού μειώθηκε το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας το 2021

Τη σχέση με της ανεργίας ως ποσοστό επί του εργατικού δυναμικού εξετάζει

ΟΑΕΔ: Μειώθηκαν κατά 8,62% οι άνεργοι

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία),