Μπαρόζο προς Βερολίνο: Μην εγκαταλείψετε την πολιτική λιτότητας

2 λεπτά ανάγνωση
23 Οκτωβρίου 2013

Να μην εγκαταλείψει την έως τώρα ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη προειδοποίησε την επόμενη γερμανική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Δεν θα ήταν σοφό να εγκαταλειφθεί ο δρόμος της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των στοχευμένων επενδύσεων», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο στην γερμανική «Bild». Όπως τόνισε το επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής θα πρέπει να είναι «η καλλιέργεια εμπιστοσύνης και το πώς θα κάνουμε περισσότερα για την ανάπτυξη και για την δημιουργία θέσεων εργασίας».

Στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της Κομισιόν χαιρέτισε και τα σχέδια της καγκελαρίου Μέρκελ για διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των προϋπολογισμών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση η οποία προσπαθεί υπέρ της Ευρώπης, θα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Συναγερμός στην Ευρώπη για το Ορμούζ – Πιέζει για άμεσες αποφάσεις ο Μητσοτάκης

Σε καθεστώς αυξημένου συναγερμού εισέρχεται η Ευρώπη.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό