Bernanke: Χειρότερη από τη μεγάλη ύφεση του 1930 η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008

2 λεπτά ανάγνωση
28 Αυγούστου 2014

Χειρότερη από τη μεγάλη ύφεση του 1930 χαρακτήρισε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι.

Οι δηλώσεις του περιλαμβάνονται σε έγγραφη κατάθεση που έκανε στις 22 Αυγούστου σε αμερικανικό δικαστήριο, με αφορμή αγωγή κατά της κυβέρνησης για τη διάσωση του ασφαλιστικού κολοσσού American International Group.

«Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος του 2008 ήταν η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση στην παγκόσμια ιστορία, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης ύφεσης», ανέφερε στην κατάθεσή του ο κ. Μπερνάνκι.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, από τα 13 πιο σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, τα 12 κινδύνευαν με κατάρρευση μέσα σε διάστημα μιας με δύο εβδομάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθεκτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός: Το «αγκάθι» που δεν υποχωρεί σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο πληθωρισμός μπορεί να έχει αποκλιμακωθεί από τα υψηλά της περιόδου 2022-2023,

Απογείωση, βύθιση ή κάτι άλλο το 2026; Που θα «κάτσει η μπίλια» της ανάπτυξης

Όπως και η ζωή έτσι και η οικονομία κάνει κύκλους έχοντας τα

Η φούσκα της Τεχνητής Νοημοσύνης AIτεντώνεται όλο και περισσότερο

Θα σκάσει; Μάλλον ναι. Θα ξαναζήσουμε τον κύκλο της dot-com, αλλά αυτή