Μπιενάλε Βενετίας: Στη γερμανική συμμετοχή απονεμήθηκε ο Χρυσός Λέων

2 λεπτά ανάγνωση
15 Μαΐου 2017

Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής της 57ης Μπιενάλε Εικαστικών της Βενετίας ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Manuel J. Borja – Villel, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου με την επίσημη έναρξη της έκθεσης για το κοινό.

Ο Χρυσός Λέων, για την καλύτερη εθνική εκπροσώπηση, απονεμήθηκε στο γερμανικό περίπτερο και την Anne Imhof, ενώ εύφημο μνεία απέσπασε η Βραζιλιάνα Cinthia Marcelle.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η Imhof κατορθώνει με τη «δυναμική και αγχωτικού χαρακτήρα περφόρμανς της να δημιουργήσει έντονα συναισθήματα κι ερωτηματικά στον θεατή», ενώ οι αρχιτεκτονικές προτάσεις που εγείρει το έργο της, δίνουν μία σαφή απάντηση για την όποια διερώτηση σχετικά με τη φύση των «αντικειμένων, των εικόνων, των σωμάτων και των ήχων».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος πτωχεύσεων στη Γερμανία το 2025

Πτωχεύσεις ρεκόρ σε επίπεδο δωδεκαετίας σημειώθηκαν το 2025 στη Γερμανία λόγω της

«Καμπανάκι» για οδυνηρό κύμα ακρίβειας στη Γερμανία

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκαλούν σημαντική αύξηση στις τιμές της

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό