“Βυθίζεται” και πάλι η τουρκική λίρα

1 λεπτό ανάγνωση
2 Ιουνίου 2021

Νέο ιστορικό χαμηλό «έπιασε» η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ως αποτέλεσμα των νέων εκκλήσεων του Ταγίπ Ερντογάν για πιο χαμηλά επιτόκια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε σε συνέντευξή του στο δίκτυο TRT: «Μίλησα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας σήμερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να μειώσουμε τα επιτόκια. Γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε τον Ιούλιο, Αύγουστο τα επιτόκια να υποχωρούν».

H τουρκική λίρα έχανε νωρίτερα 3%, ξεπερνώντας τις 8,8 λίρες ανά δολάριο, μετά τα σχόλια του Ερντογάν. Πλέον χάνει 1% και τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 8,62 λίρες ανά δολάριο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

“Βυθίζεται” και πάλι η τουρική λίρα

1 λεπτό ανάγνωση
6 Μαΐου 2019

Η τουρκική λίρα “βυθίζεται” και πάλι κατά 0,7%, με την ισοτιμία να ανέρχεται στα 6,0048 λίρες ανά δολάριο.

Οι απώλειες του νομίσματος σημειώνονται λόγω παγκόσμιου sell off στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών σε κινεζικά προϊόντα και επιβολής επιπλέον δασμών σε εισαγωγές, αλλά και λόγω της επικείμενης απόφασης από την εκλογική επιτροπή της Τουρκίας όσον αφορά το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις