Citi: “Βλέπει” επώδυνο συμβιβασμό και όχι πρόωρες εκλογές

3 λεπτά ανάγνωση
25 Ιανουαρίου 2017

Η Citi σε σημερινό της note, αναφέρεται στην συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι αποκλείει τις πρόωρες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε “κατηγορηματικά” ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εγκρίνει επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που περιγράφονται στη συμφωνία, και ιδίως όχι για την περίοδο μετά το πρόγραμμα, την στιγμή που το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές για τη δεύτερη αξιολόγηση, παραμένει και σύμφωνα με τον Moscovici δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης.

Όπως σχολιάζει η αμερικάνικη τράπεζα, οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών παραμένουν μικρές, καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρότερα κίνητρα για συμβιβασμό, μετά από κάποιο βαθμό… μικροπολιτικής στο ενδιάμεσο, και ελπίζει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Σε ότι αφορά την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος στην οποία προχώρησαν ESM / EFSF, η Citi επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι είναι ελάχιστα και… συμβολικά, και θα έχουν ουσιαστική επίδραση από το 2030 και μετά. Θα μειώσει τις δαπάνες τόκων κατά περίπου  200 εκατ. ευρώ ο 2017, και αυτό είναι το μόνο πραγματικό κόστος για τους πιστωτές της Ελλάδας.

 

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Πιερρακάκης: «Εκλογές θα γίνουν το 2027»

Η δήλωση του Κυριάκου Πιερρακάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027

Ελληνικά ομόλογα: Από το περιθώριο στον πυρήνα της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τον ESM

Ο European Stability Mechanism (ESM) τοποθετεί πλέον τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στον

Από το Λονδίνο έως τη Νέα Υόρκη τα μεγάλα funds «κοιτάνε» Ελλάδα

Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές βλέπουν πως η ελληνική αγορά έχει